• öğrendiğimde beni dumurdan dumura sürükleyen olay. hemen hemen herkesin hizmet aldığı çok büyük bir firmanın çağrı merkezinde takım lideri olarak çalışan arkadaştan duymuştum. daha sonra ise 14journos'un haberinde de bu bilgiyi doğrulamış olduk. kaynak

    özetle diyor ki; eğer sıradan bir insansanız müşteri temsilcileri sizin sorununuzu çözmek için değil, gazınızı almak için varlar. sorun çözme odaklı çalışmıyorlar. bir hafta eğitim verilip telefon başına oturtulmuş insanlar. zaten geneli asgari ücretle çalışan gencecik insanlardan oluşuyor. bu yüzden müşteri temsilcisi ile birçok sorun çözüme kavuşamıyor.

    ammaa savcı, hakim, vali, kaymakam, emniyet müdürü, milletvekili, gazeteci, şarkıcı gibi kamuoyu oluşturup markayı zor durumda bırakabilecek biriyseniz tüm kurum sizin için seferber oluyor. onların telefonlarını sistemde veri tabanına kaydediyorlar. onlar aradığında işi bilen sorunu gerçekten çözebilecek yetisi olan adamlar telefona çıkıyor. ve sorunu çözmek için her şeyi yapıyorlar.

    dünyadaki uygulaması bu şekilde mi bilmiyorum fakat bu ayrımcılık insanın gerçekten moralini bozuyor. düşünsene sen sıradan bir vatandaşsın mesleğin mühendislik memurluk vs. herhangi bir siyasi yaptırım yada kamuoyu oluşturma gücün yok diye seni oyalıyorlar geçiştiriyorlar. sorunu çözebilecek biriyle görüşemiyorsun dahası her seferinde başka bir müşteri temsilcisine sorununu anlatıp zamanından oluyorsun. kimi zaman psikolojin bozuluyor. fakat eğer kurumun imajına zarar verecek ya da yaptırım uygulayabilecek biriysen, özel listeye giriyorsun. aradığında otomatikman sorununu çözebilecek ayrı bir departmana bağlıyorlar. sorununu şıp diye çözüyorlar. sen de buraya gelip "xx. xx. rezaleti" şeklinde başlık açıyorsun mecburen. ne oldu? kamuoyu oluşturduğun için sorunun öncelikli sıraya girdi bu yüzden seninle ilgilenip sorununu çözmek zorunda kaldılar.

    insanın moralini bozduğu kadar ufkunu açan da bir olay. hayatta yaptığın işe göre değer gördüğünün bir numaralı kanıtı. hayatı ekonomi sınıfında yaşamak gibi. kim bilir daha bilmediğimiz neler dönüyor şu hayatta.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap