• izmirli türk klasik müziği severlerin her ay ortalama iki defa dinlemekten keyif duydukları, özenle seçilmiş, güzide eserlerle, bazen hiç duyulmamış şarkılarla bazen herkesin bir ağızdan söylediği türkülerle bezenmiş repertuarlarıyla, bana, varlığının izmir insanı ve türk müziği için büyük bir şans olduğu düşündüren çok önemli bir kurum.

    yeri izmir kapalıçarşı en üst katı.

    konser yerleri:

    - mustafa tarımcıoğlu prova ve dinleti salonu (burası da kapalı carsının en ust katında koro nun bulundugu yerde)

    bu salonda mum ışıgı dinletileri yapılıyor. buyuk konserlere nazaran bu tür, izleyiciyle koro ve saz ekibinin daha yakın oldugu, mum ışıkları arasında bir fasıl havasında geçen konser daha cok hoşuma gidiyor benim.

    - ege universitesi ataturk kultur merkezi adnan saygun salonu

    bu salon digerine nazaran cok daha buyuk, daha cok saz, koroist ve solist ler yer alıyorlar haliyle. burda daha cok özel günlerin ya da sahısların anısına verilen buyuk konserler yer alıyor.

    bilet fiyatları da uygun hatta, öğrenci indirimi yer almakta. buna ragmen durumu iyi olmayanlar için de eğer yer varsa girip izleme serbestligi tanıyorlar. koro şefi erhan bey, ve ses sanatcısı bedri bulut genelde kapalıçarsıdaki merkezdeler onlarla konuşup detaylı bilgi ve konser takvimini alabilirsiniz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap