1338 entry daha
  • benim için şeyma ruhu ağır yaralanmış bir hastadır. müsaade edin anlatayım;

    bir film izlemiştim, komedi filmi esasında, lise mezuniyet balosunda okulun favori yakışıklısı şişman ve de çirkin vücutlu bir oğlancağızı dalga geçmek için, çıplak şekilde sahnenin ortasına bırakıyor, tüm lise arkadaşları onu anadan doğma şekilde görüyor ve kahkahalarla gülüp alay ediyorlar. henüz bir ergen olan bu oğlancağızın yaşadığı ruhsal tahribatı duyumsayabiliriz sanırım. öyle büyük bir narsisistik yara ki bu kişiyi öyle zayıf, öyle yetersiz, öyle utanç içinde bırakır ki bu yara her zaman iyileşmeye ihtiyaç duyar. filmin devamında bizim şişman oğlancağız okulunu bitirir, kariyerinde başarılı yerlere gelir, zengin olur, spor ve diyetle kas ve yakışıklılık gibi görsel manadaki başarıyı da elde eder ama ona yetmez, çünkü yaralı ruhumuz tam da onu yaralayan tarafından onarıma ihtiyaç duyar. ve o şişko oğlan, lise arkadaşlarını yıllar sonra bir araya getirip yeni bir balo düzenler, baloda da ta taaaam diye çıplak vücudunu sergiler, ancak bu kez çıplak vücut şişko ve çirkin değil, tüm kızların hayran kalacağı kadar iyidir. herkesin taktirini toplayan adam kendince yaralandığı sahneyi yeniden oynamış, senaryosunu yazmış ancak bu sefer sahne istediği ya da arzu ettiği gibi oynanmış olur. ancak bu şekilde onu yaralayanlar tarafından, yetersiz hissettirenler tarafından beğeniye ulaştığında yaralarını sarabilmiş olur.

    şeyma'ylaaaa nalakası vaaarcılara diyeceğim şu, bu kadın bence henüz bir ergenken tüm ülke tarafından "orospu, yuva yıkan kadın, metres" damgası yedi, etiketi bu. bu çook büyük çoook ağır bir yük, sırtta kambur, midede taş, insanı çok zayıf, çok yetersiz, çok utanç içinde bırakabilecek bir acı. gün geldi devran döndü, paraya, güzelliğe, çocuğa, şöhrete, nikaha bile kavuştu. ama ona yetmiyor, onun yaralarına iyi gelmiyor, gidip amerika'da onu damgalayan bizlerden uzak yaşayabilir, adını unutturabilir, gözlerden uzaklaşabilir ama tam aksini yapıyor, görülmek ve de kabul edilmek istiyor... instagram sahne bizler de seyircisiyiz ve damgasını üzerinden almamızı istiyor, etiketini değiştirelim istiyor, onu sevelim istiyor, ben bunun için büyük mücadele verdiğini hissediyorum.

    finalde kazanır mı? bence hayır, çünkü oyununu yanlış oynuyor ve oyunu aleyhine işliyor, nasıl lehine işler kısmını ise başka bir başlıkta inceleyebilirim.
3896 entry daha
hesabın var mı? giriş yap