• yakın zamanlarda evlere kamera taktırıp, (ki emeviler türkleri müslümanlaştırırken her eve bir arap yerleştirmiş, taktik eski yani )
    -benim fasulyamı akşamdan suya basmadın
    diye höykürmesini bekliyorum. at fava bekle
    zorunlu edit : iş bu entry de geçen " eve bir arap yerleştirme " bölümü epey bir ilgi çekmiş. mehmet dalkılıç ' a ait, the journal of international social research dergisinin , 2012 yılı, güz dönemi, 5. cilt, 23. sayısında, yayınlanmış olan buhara nın müslümanlaştırılmasında kuteybe bin müslimin rolü başlıklı makalesini öneririrm. emevi kolonizasyon politikalarını açıklamakta. söz konusu politika erdoğan aydınnın nasıl müslüman olduk başlıklı kitabında da yer almaktadır. bu arada o dönemde buharaysa sadece türkler yaşamıyordu, sogd larda buhara sakiniydi, bu hususu atlamışım.
    öte yandan, ms 661- 750 arasındaki, 89 yıllık türk- emevi ilişkilerini abbasi dönemiyle kıyaslayıp, " kısacık bir dönem canım ne olacak ki ? " yorumları için söyleyecek
    bir şey bulamadım, mahmut diyorum.
    bu arada o kıymetli abbasilerin türklere bakış açısını göstermek için aşağıya iki link ekleyeceğim, resmî ders kitabından.
    ek olarak araplarla ilgili bir sorunum yok ama vakti zamanında hüküm sürmüş, tum iktidar sahipleri gibi , islam ıktidar sahiplerinin bildiğiniz diktatör, yağmacı, tiran olduklarının üstünü örtüp , ortalık güllük derseniz hiç acımam döverim.
    <a href="https://hizliresim.com/popgvb"><img src="https://i.hizliresim.com/popgvb.jpg"></a>

    <a href="https://hizliresim.com/8nkaew"><img src="https://i.hizliresim.com/8nkaew.jpg"></a>

    <a href="https://hizliresim.com/no3mwy"><img src="https://i.hizliresim.com/no3mwy.jpg"></a>
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap