9 entry daha
  • fransız psa grubunun müşteriyi ortada bırakma merakına ilave bir örnektir.

    servislere fazla yüklenmeyin. onlar iş yapıp garanti maranti değişim ve işçilik yapıp paylarını alabilmek derdindeler. yani çoğunlukla tüketiciyle aynı taraftalar.

    ama merkezler berbat. servislerin verdikleri raporlara muhalefet ya merkezden (merkezin aq) geliyor, ya eksperden.

    ben de, (bkz: citroën c4 sedan hdi) aracımın garantiden değişen dandik ötesi hoparlörü tekrar patladığında "değişen parça tekrar garantiye sokulmaz" bahanesiyle karşılaşarak fransız tövbemi başlatmıştım. zaten daha 30. (okuma özürlüler için yazayım rakamla 30, yazıyla otuz) kilometredeki aracımdan motor arızası almıştım. serviste hallettiler: bilmemne hortumunun imalat hatası sonucu sızdırma yaptığını tespit edip değiştirmişler. aman ne güzel. o zaman amatör kullanıcı ruhuyla şanssızlığım olarak değerlendirip devam etmiştim.

    şimdi japonumla (bkz: honda civic fb7) bunların yanına yaklaşmadan 100bini devirdim.

    edit: sevimli savunma mesajları gelmiş: "pure tech 1.2 motorlar şehir içi, düşük eğim yüzdesine sahip, düşük devirli kullanımlarda maksimum performansı versin diye üretilmiştir" vayvayvay! nerde yazıyor bu? alırken "terms and conditions" olarak mı sunuluyor da biz de ıslak imza veya parmak basarak onay veriyoruz? şehir içi kullanım için 1.200cc motordan 136ps almak çok değil mi? nerede kullanacaksın o 136ps gücü? aman bana ne, nasıl olsa gönüllü avukatları var, aralarında alıp satsınlar.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap