9 entry daha
  • öncelikle bir hatırlatma: (bkz: #65903378)

    albümde geri planda kalan şarkılar bu albümde kendilerini bulmuş. sanki bu versiyonları gerçek haliymiş de normal albümdekiler alternatif versiyonlar gibi. üfle de söneyim, koca kıçlı, hu hu gibi şarkılar daha özgün bir hal almış. ne demek istediğimi aşağıda ilk entrimde yazmıştım. aşağıda da belirteceğim tekrar.

    gelelim bu albüme:

    canımsın sen (volga tamöz remix) : orijinali gibi bu versiyonu da güzel. zaten albümün çıkış şarkısı gibi bir şey olmuş.

    manifesto (kıvanch k. remix) : kıvanch k.'yı tartışmayacağım tabi ama, bu albümde iki tane çalışması var. ikisi de geri planda.

    ihanetten geri kalan (okay barış remix) : güzel bir versiyon olmuş. ancak favori değil.

    hu hu (aytuğ yargıç & emre aşkın remix) : özgün bir hal alan orijinalinden çok daha iyi bir versiyon bu. keşke albümde bu şekilde yer alsaydı. şarkı tını olarak levent yüksel'in dedikodusunu andırıyordu. bu versiyonda bunu duyamadım mesela. bu haliyle manifesto'dan sonra albümün bir diğer büyük hiti olabilirmiş.

    üfle de söneyim (bayrasa remix) : tanıdık tınılara olan aranjmana sahip başka bir şarkıydı. bu versiyonu da yine albümdekinin önüne geçmiş.

    hakkımda konuşmuşsun (ali tolga demirtaş remix) : favorim değildi zaten ama bu hali daha vurucu olmuş.

    günaydın memur bey (ora & ventus remix) : versiyon değil de remix olmuş. güzel olmuş.

    manifesto (tarık ceran remix) : orijinali gibi olmasa da güzel olmuş bir versiyon. kıvanch k.'nınkinden daha iyi. daha hızlı, daha dinamik.

    ihanetten geri kalan (armageddon turk mix) : on numara bir versiyon olmuş. albümün en iyisi. sezen aksu aynısını bahane albümünde de yapmıştı. klip çektiği şarkılarla (perişanım şimdi, yanmışım sönmüşüm ben) ekranları fethedip, klip çekmediği gizli hitleriyle de (ikili delilik) radyoları ele geçirmişti. ikili delilik çok güzel şarkı ancak üzerinde sanki bir ölü toprağı vardı. remix albümündeki kıvanch k. - cem oyal versiyonuyla bunu atıp harika bir hite dönüşüp, şarkının ömrü bir yıl daha uzamıştı. bu şarkıda da yine bu yapılmış, orijinal şarkının üstüne hafif bir ritm eklenmiş, üzerindeki ölü toprağı atılmış sakin bir hite dönüştürülmüş.

    ihanetten geri kalan (öğünç başara remix) : üç versiyon içinde en kötüsü. yine bahane remixes'den örnek verecek olursak, karşılığı perişanım şimdi (dj u.f.u.k. dj met. genco arı) olarak gösterilebilir.

    albümde eksik olan tek şey benim en sevdiğim şarkılardan olan benim karanlık yanım'ın bir versiyonu olmaması. albümü ilk incelerden ihanetten geri kalan'dan sonra onun adını aramak oldu ama maalesef albümde yer vermemiş sezen aksu. muhtemelen bu şarkının daha önce çıkan eski bir şarkı olmasından dolayı yaşanmış bir sıkıntıdan dolayı yer verilmedi diye düşünüyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap