23 entry daha
  • dün gecenin bir yarısı imkansızı tekrar gerçekleştirmiş oyuncudur. 19 frame sürecek irish mastersın final maçında 6-1 öne geçmesine rağmen 6-6'ya gelinmiş, maç oradan 8-8'e taşınmıştır. 17. frame'i kazanan o'sullivan için önünde tek bir engel kalmıştır. ve fakat matthew stevens yapmaya başladığı breakte puanını 68'e getirmiş ve tek bir kırmızı top daha sokması halinde 9-9 yapma şansına sahip olmuştur. nefesler tutulacaktır. ancak stevens beklenmedik bir şekilde o topu kaçırır. maçı kaybedeceğini anladığı an işte o andır. masanın başına o'sullivan gelir. hata yapma şansı yoktur, zira masada 69 sayı vardır.

    yıllar sonra bile anlatılacak hikayeleri yaratan işte böyle büyük oyunculardır. ronnie neden kendisine şimdiden gelmiş geçmiş en büyük snookercılardan birisi denildiğini bir kez daha ispatlamıştır. basketbolda micheal jordan oynarken final serilerinde gece kalkar seyrederdim, maradonayı ucundan yakaladım, fransa bisiklet turunda armstrong un son üç yılını takip ettim, teniste pete samprasla kaç kez şampiyon oldum, bir beşiktaşlı olarak galatasarayın uefa kupasını aldığını fakültemin bahçesinde bin kişiyle seyrettim,bin kişiyle kendimden geçtim. ve ronnie o sullivan'ı seyretme şansına sahibim. babamların bıkmadan anlattıkları cruyyf'lu hollanda, beckenbauer'li almanya hikayelerini dinler, topluca kahveye muhammed alinin maçlarını seyretmeye gidişlerini anlatmalarına özenirdim. halada o takımların maçlarını seyredememiş olmak içimde uktedir. ama dönüp arkama bakıyorum, ufaktan hikayelerimi biriktirmeye başlamışım bende. ilerde anlatacak çok güzel hikayelerim oluyor benimde.

    ronnie ıstakasını alır, masanın başına geçer ve hiç hata yapmadan masadaki 69 puanı alır. frame i 69-68 kazanmıştır. maçı 10-8 kazanmıştır.
1949 entry daha
hesabın var mı? giriş yap