26 entry daha
  • makarius'un avukatı olan pavlides'in, silah kaçakçılığını rahatça yapabilmek için* enteresan şekilde dekore edilmiş kıbrıs'taki evi.

    müthiş bir manzarası olan ev, kıbrıs'ın her yerini görüyor. fakat, ev hiçbir yerden görünmüyor. helikopterle dahi ev görünmüyor, konumu bulunamıyormuş. en çok şaşırdığım ve aklımda kalan şey bu oldu. evin farklı yerlerinde kaçış noktaları ve tüneller var. evi bir mimara yaptırmış pavlides. sonrasında da kaçış noktalarını bildikleri için mimarı ve işçileri öldürmüş.

    her oda başka bir renkte kombinlenmiş. 13 odası, 13 banyosu var. ayrıca deprem odası da var. bahçenin bir noktasındaki yere boyayla yuvarlak çizilmiş. içine geçince sesiniz yankı yapıyor, fakat yuvarlağın dışına bir adım atınca sesiniz normale dönüyor. yatak odasındaki pencerelerden hem güneşin doğuşu hem de batışı gözlemlenebiliyor. bahçedeki havuzun zemini ise yokuş şekilde eğimli yapılmış.

    toplantı odaları, konuşma salonları ve yemekhanesi var. yemekhanesi çok büyük, renk renk masalar, tabaklar var. bahçede değişik heykeller var. bunların çok büyük çoğunluğu çocuk temalı. çocuk heykellerine fazlaca yer verilmesinin sebebi bilinmiyor.

    evden ziyade evdeki bu ayrıntılar çok değişik ve ilgi çekiciydi. fakat bu adamla övünür gibi yatağıyla, kapısıyla, bacasıyla 32 diş gülerek fotoğraf çekilen türk vatandaşlarını görünce sinirlenmemek elimde değildi. yine de kıbrıs'a giden herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum.

    not: mavi köşk, asker tarafından korunmaktadır. girişte kimlik bırakılması zorunludur. ayrıca evin girişindeki kantinden yiyecek/içecek satın almak ve mavi köşke giriş ücreti ödemek için kredi kartı ya da banka kartı ile gelinmesi mecburidir. çünkü askeri denetim altında olduğu için nakit para geçmemektedir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap