7 entry daha
  • paranız veya sağlam arkanız yoksa işsizlik=parasızlık koyar insana. iyi bir arkadaş çevreniz varsa kimse yüzünüze vurmaz bu parasızlığı ama onlarla aynı hayatı sürdürmeye kalktığınızda en kritik nokta da parasızlıktan sıkılır mahçup olursunuz. kafanıza göre takılamazsınız. bazen de hiç takılamazsınız. insanlar da sizi takmaz ve devam eder hayatına. daha az aranır daha az davet edilir olursunuz.

    bir ortamda birisi ile karşılaştığınızda ne iş yaptığınız sorulunca kafanız atar. karşınızdaki elbet sizi yaralamak veya kızdırmak için sormamıştır ama siz kendi ezikliğiniz ve sıkıntınız ile kötü hissedersiniz kendinizi.

    kadınlar -en azından bir kısmı- elbette ki paranız için sizle yatmazlar.ama paranız olmadığında onların yapmak istediklerini gerçekleştiremezsiniz. bu da onları size daha zor yakınlaştırır.

    aklı bir karış havada götü her daim helada takılan biri değilseniz elbette ki seks performansınız zarar görür. aklı geçim derdinde, hayatını rahatlatma derdinde olan kişinin libidosu normal çalışmaz.

    sadece türkiye'de değil dünyanın her yerinde geçerli kural kadının eşi erkeğin işi'dir. işsiz insanlar herkes aksini iddia etse de bir kademe düşük algılanırlar.

    tüm bunlara rağmen. gerçekten çalışmak isteyene ve kazanmak isteyene her zaman ekmek vardır dünyada. biraz dişinizi sıkarsınız. kafanızı toplar bir yerlerden başlamaya konsantre olabilirseniz hayalinizin işini değil ama sizi yürütecek imkanı her zaman bulabilirsiniz. ordan başka bir işe geçersiniz. ordan bir başkasına. düzenli olarak hata yapmayanlar için hayat her zaman fırsatlar doludur.

    bir süre sonra işleriniz tıkırına girdiğinde ne siz hatırlarsınız işsiz ve parasız günlerinizi ne de çevrenizdekiler..

    bunun tam dersi sürekli büyüme psikolojisidir. o zaman da farklı tepkiler alırsınız toplumdan. insanlar hiç bir zaman sizin onları geçemenizi hep onlar gibi veya ortam ortalamalarında kalmanızı isterler. ama o zaman sağlam bir işiniz ve paranız vardır kimseyi takmazsınız kafanıza.

    kimse işsizim diye bozmasın moralini. olayın özü budur.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap