• benim gibi 2018 yılında evlenmeyi planlayan yazarlara yardımı olabileceğini düşündüğüm başlık.

    başımın bağlanacağı bu yola 2017'de yani bu yıl çıktım. dolayısıyla 2018'e gelene kadar gerçekleştirdiğim maliyetlerin o günkü dolar karşılığını da gireceğim. harcama yaptıkça da editleyerek devam edeceğim.

    geçmiş yıllarda benzer başlıklar gördüm, ben bulamadım ama, 2018 için de şimdiden oluşturulmuş bir başlık varsa yetkili abiler bizahmet oraya taşısın.

    1.
    tek taş yüzük: 14.200 tl (4.000 $ civarı) - 0,7 karat, "g" renk.
    tavsiye üzerine kapalı çarşı'da tanınmış bir mücevherciden aldık. tek taş yüzük bütçeye göre ayarlanabilecek birşey. ben kendi bütçeme göre bir yüzük aldım o yüzden bu konuda lütfen yüklenmeyin, ufacık bir taşa bu kadar para verilmemesi gerektiğini ben de biliyorum *

    2.evlilik teklifi yazın tatil için gidilen yerde ortalama şıklıkta bir restoranda akşam yemeği.

    3. sırada kız isteme faslı var. kız arkadaşımın ailesi farklı bir şehirde olduğu için maaile ulaşım ve konaklama maliyeti var. ayrıca şık bir yerden alınacak 1000 tl civarında cikolata ve 250 tl civarı çiçek maliyeti olacak sanıyorum ama bir sonraki edit'de kesin maliyeti vereceğim.

    son edit: eşime hakaret etmeye varacak kadar şuursuzlaşan dangalak yazarlara sinirlendiğim için devam etmemiştim. 2019 için yeni başlık patlamış ve başlığı açan yazarın eşine kadar hakaretler yine yağdırılmış. görünce kendim için olan listeyi tamamlayım bari dedim. buarada yüzüğe şu kadar veriyorsan yüzüğü sik diyen puşt. sen evlenmeyi sikişmek için yapılan bir şey sanıyorsan evlenme zaten ayı.

    isteme faslı çikolata baklava çiçek vs hepsi 2000 tl tuttu.
    beyaz eşya: 11.000 tl (bulaşık makinesi, fırın ve davlumbaz kiralanan evde vardı, alınmadı) onlar da 5-6 ya hallolurdu sanırım.
    televizyon: 7.500 tl
    salon oturma ve yemek takımı tümüyle: 22.500 tl
    halılar: 4.800 tl
    perde :3.500 tl
    düğünde takılan set, takılar vs: 25.000 tl
    gelinlik ve gelinlik aksesuarları: 6.000 tl
    damat takımı: 4.500 tl
    tüm organizasyon, orkestra, fotoğraf, alkollü, yemekli, şık bir yerde hafta sonu 350 kişilik kır düğünü: 55.000 tl(tanıdık vasıtasıyla istanbul için ortalamanın altında bir fiyata anlaştık diyebilirim)
    2 hafta yurt dışında balayı: 18.000 tl
    oturma odası : 8.500 tl
    kira, emlakçı, peşinat vs: 7.500 tl
    ıvır zıvır aklıma şuan gelmeyen, çiçek, süs eşyası bahşiş, kuaför vsvs gibi giderler tahmini: 10.000

    yatak odası, mutfak, elektrikli ev aletleri, için ben hiç ödeme yapmadım, kız tarafı yapıyormuş. ne harcadıklarını bilmesem de en ufak ayrıntısına kadar almışlar. toplamda 50.000 civarı da onlar harcamışlardır diye düşünüyorum.

    ********************************************************
    maddi durumum sözlük ve türkiye ortalamasının çok üzerinde. benim öngördüğüm ve hazırlıklı olduğum bir maliyetti. amacım kesinlikle hava atmak veya görgüsüzlük yapmak değildi. evlilik sürecini önemseyen herkesin daha fazlasını yapabilmesini temenni ederim.

    toplam gider: 250.000 tl

    ********************************************************

    edit-1: yüzük ile ilgili olan kısma takılıp hakaret yağdıracak bir dünya yazar olacağını biliyordum ve zaten bir yüzüğe bu kadar para vermenin doğruluğunu da savunmayacağımı belirtmiştim.. buarada hakaret edecek yazarların birçoğunun da kendileri için oldukça önemli sayılabilecek olan bir para ile aldıkları kombinelerle, takımlarına milyonlarca €'ya gelen yabancı futbolcuların aldıkları paraların analarının ak sütü gibi helal olmasını söyleyen adamlar olacağını da tahmin ediyordum.

    edit-2: nerden bu kanıya vardıysalar baba parasıyla evleneceğimi iddia edenler olmuş. 15 yıldır çalışıyorum. son 10 yıldır da memur emeklisi olan aileme hiçbir zaman talep etmeseler de maddi yardım sağlıyorum. evlilik sürecinde de sevgilime takılacak set dışında maliyetleri olmayacak, geri kalan kalemleri ben karşılayacağım.
459 entry daha
hesabın var mı? giriş yap