2 entry daha
  • ekşisözlük suserlarına kıyak yaparak oynamayın dediğim oyun. gelelim sebeplerine;

    oyun ios ve android'de yer alıyor. ama diyelim ki telefonu sildiniz, formatladınız. cloud hesabı yok. veriler gidiyor.

    oyunu hevesle indirdiniz. henüz online değil. botlarla karşılaşıyorsunuz ve komşularınız bot. geliştirilir ama soğutucu bir sebep.

    oyuna başladınız. her yerden odun ve taş topluyorsunuz. level geliştirmeleri ile hızlandınız. iyi kötü evi düzenlediniz. hatta en üst seviye duvarlara geldiniz. baktınız 3 ay geçmiş level 90 olmuşsunuz. ama,

    motor parçaları eksik
    atv zaten beta 1.6 itibariyle imkansız
    çeşitli ağaçlar ve farklı metaller imkansız.
    silah geliştirme kitleri para vermeden imkansız.
    zırhları üretmek çok zor ve harcamak çok kolay.
    kırmızı zorluk seviyesindeki the big one 1000 cana sahip ve shotgun 3 can, 4 shotgun silahı gerekiyor. düşünün nasıl ölebileceğini? bu arada yine toplaması haftalar süren 20 şerli 4 paket aid kit lazım.
    oyun içi satın almalar gereksiz ve çok pahalı. adamlar blizzard değil ama paketlerden çıkan ürünlerin çok nadir olma olasılığı ve fiyat sistemi maşallah hearthstone'la yarışır. onda yine kartları kırıyor ve bir miktar geri alıyorsunuz
    bunda o da yok.

    kısacası sıkılıyorsunuz. tamam çok eğlenceli geliyor başta, her iyi oyun gibi. fakat devamlılığı bezdiriyor. adamlar hemen her hafta update çıkarıyor fakat oyunun zorluğundan yani bahsettiğim sistemlerin zorluğundan gram ödün vermiyor. para ile alayım deseniz en aşağı 300 350 tl vermeniz gerek. onunla da motosikleti tamamlayabilirsiniz. zira atv için developet olmadan şu an bitirmeniz imkansız. her şeyi yapabilseniz(!) bakın ünlem koydum o derece zor. neyse her şeyi yapabilseniz ve parçaları tamamlasanız dahi atv transmission parçası oyunda yok. hadi yarın bir gün açıldı diyelim. pay to win mantığı olduğu sürece ne kadar adil olabilir. youtube'da adamların evlerini görüyorum, belki 1000 tl yatırmıştır. ama onda bile henüz oyunda olmayan madenler materyaller veya parçalar yok. düşünsenize henüz oyun beta ama betada bile bu parayı yatırarak bir yere geliyorsunuz ancak yarın bir update gelse o kadar toplanan nesneler değerini yitiriyor.

    tamam beta yarın bir gün gelişir diyorsunuz ama oyunda bir hakikat var. bunker alfa hakikat, red zone orman hakikat, kuru ağaçlardan oluşan orman hakikat, yine red zone taş yatağı hakikat. ne hakikati? the big one. her defasında gelecek. sen şimdi 3 hafta oyuna asıl kas yüklen. sonra bu yaratık tüm cephaneni bitirsin. üstelik alandaki sandıklardan da hiçe yakın önemde şeyler çıksın. yani emek ile kazanım hiç orantılı değil. ya da bunker alfa. kaç tane zırh lazım eğer kılıç pala katana benzeri ile girecekseniz. yahut kaç tane silah kaç tane bandage/aid kit gerek. sonunda sizi tatmin edecek mi? hayır. kaç kez denedim. bunkeri bitir, the big one'da kalırsın. haydi diyelim geçtin. ya çok zor şöyle düşün. 10 milyon android kullanıcısı oynuyor gözüküyor ama the big one kill videosu yalnızca bir elin parmakları kadar. o kadar zor. değmez arkadaşım. beta iken hele hiç değmez.

    oyunda potansiyel var diyebilirsiniz. okuyup buraya geldiyseniz. evet var. bu yüzden 3 ay dayandım sabrettim. fakat facebook sayfasında arada bir kefir firmasının oyun geliştiricileri soru cevap etkinliği yapıyor. sorular hep benzeri yerden geliyor ve adamların üslupları son derece ukala. kural bu beğenen oynasın beğenmeyen oynamasın diyorlar. ben de oynamıyorum.

    severek yükleyip oynamıştım ama kısır döngüye girdi. belki betadan çıkarsa oynanabilir fakat pay to win mantığı ile her oyun gibi bu da günü gelince çöp olacaktır. para ile tatmin e sporlarda iflas edecek. yazın bir kenara. bugün değil ama 8 10 sene sonra görüşürüz.

    tanım: kefir firmasının insanı kafir yapabilen; sinir bozucu, potansiyeli çok ama developer kafasından ziyade aç gözlü tüccar mantığıyla geliştirilen hayatta kalma oyunu.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap