• martta sahiplerini bulacak ödül töreni, oscarlar.
    christopher nolan'ın dunkirk'le yönetmenlik dalının güçlü adaylarından. alır mı göreceğiz. zaten bu filmle de alamazsa herhalde uzun bir süre daha alamaz. en güçlü rakibi şimdilik guillermo del toro. ödül sezonuna sağlam başladı del toro. şimdilik bu iki kişinin adı çok zikrediliyor ama pek çok yaşlı kurt da yarışa girmeye hazırlanıyor: mesela artık iyice vasatlaşıp sıkıcılaşan, hep aynı kahramanlık nanelerini anlatan clint eastwood yeni terör gerilimiyle oscar kovalayacak, umarım vizyona girer girmez batar da marta dek eastwood'un adına maruz kalmayız. diğeri steven spielberg. o da washington post'un dinleme skandalını ifşa etmesini konu alan the papers'la karşımıza çıkacak, yüksek ihtimalle adaylığı da alacak. ha gönül ister ki sıkıcı görünen bu film de batıp unutulsun, ama imkansız. meryl streep-tom hanks başrolde. streep'in ödül sezonuna girmediği yıllar ne güzel yıllar, girdiği yıllar ne kötü yıllar. sıkıldım senden streep. diğer yaşlı kurt ridley scott. spielberg-eastwood'un aksine scott'ın filmini -michelle williams'cığımdan ötürü- merak ediyorum. williams çok iyi oynamış deniyor. joe wright, denis villeneuve, martin mcdonagh, woody allen, luca guadagnino da iddialılar (gerçi allen orijinal senaryo dalında iddialı olabilir). bakalım kimler elenecek, kimler aday olacak. paul thomas anderson'ı anmadım, çünkü henüz filmi bitiremedi.

    aktör dalında şimdilik en iddialı kişi gary oldman. henüz önünü kesecek birisi çıkmadı. daniel day-lewis'in bu kez işi zor, film yetişirse. matt damon ise yarışa iki filmle girdi ama ikisi de toronto'da battı, yarıştan erken ayrıldı. denzel washington'ın da adaylıkta işi zor gibi görünüyor, zira filmi beğenilmedi. jake gyllenhaal aday olacak gibi görünüyor (ama belli olmaz tabii). aday olursa da oldman'dan ödülü kapması çok zor. aktris dalına gelirsem... streep'i 50000. kez adaylar arasında görmek istemiyorum. emekliye ayrılsa sevinecek duruma geldim, o denli sıkıldım. neyse. bu yıl aday adaylardan desteklediklerim michelle williams, margot robbie. emma stone'u ödülü aldıktan bir yıl geçmeden gene ödül sezonunda görmeyi istemiyorum. umarım sezonu çabucak bitirir. kesin aday olacak kişilerse sally hawkins ve francis macdormand gibi görünüyor. kate winslet da iddialı. jessica chastain'in şansı bu yıl daha yüksek.
    yıllık oscar sallamalarım bu şekilde. adaylar açıklandıktan sonra hiçbirinin tutmadığını görünce entriyi silebilirim, yapmadığım şey değil* geçen yıl da erkenden yarışı yorumlamıştım, sonra hiçbirinin tutmadığını görünce entriyi silmiştim. neyse zaten oscar'ın çok meraklısı olduğumdan değil sıkıldığımdan girdim şu entriyi.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap