9 entry daha
  • yeni 250 mb'lik güncellemesiyle, netflix ve samsung video player'da da hdr desteğinin etkinleştiği tablet:

    https://forum.xda-developers.com/…e-update-t3680006

    --------

    bu arada, bu tabletin türkiye versiyonunun, çıktığından beri hiç güncelleme almadığını belirtelim.

    normalde, samsung tabletler, telefonlar gibi düzenli olarak performans-özellik-güvenlik güncellemesi almaktadır. samsung türkiye ise, tabletler konusunda elini ağır tutuyor. tab s'in lollipop'u çok geç almasında da bu durumu yaşamıştık.

    tab s3'ün ara güncellemeleri de, netflix-hdr'ye ek olarak, performansı arttırıyor ve sorunları çözüyor. tabletin bazı durumlardaki tepki süresi ve parmak izi sensörü hızlandırılmış. smart view'in tv'ye görüntüyü 4:3 yerine "stretched 16:9" olarak aktarması gibi sorunlar giderilmiş. türkiye kullanıcıları, bu düzeltmelerden mahrum bırakılıyor.

    not: türkiye cihazınıza, sammobile gibi sitelerden, hollanda gibi yeni güncellemeyi almış ülkelerin rom'larını indirip kurabilirsiniz. türkçe arayüz desteği ve garantisi etkilenmeyecektir (root atmadıkça, knox sayacı 0'da kalır).
    yöntemi şurada anlatılmış:

    https://www.sammobile.com/…oad/t820xxu1aqi2/190127/

    (linkteki dosya, wi-fi [t820] modeli için, eylül güncellemesine sahip resmi hollanda rom'unu içermektedir. bu rom'u kurduğunuzda, gelecekteki güncellemeleri de otomatik alacaksınız. android 8'e kadar güncelleme vermeyeceği anlaşılan samsung türkiye'yi beklemeniz gerekmeyecek.)

    not: rom klasörü içeriğinde, "ap" haricinde de dosyalar olacaktır. wi-fi versiyonu tabletimle, odin'de, ap haricinde, bl ve csc kısımlarına da ilgili dosyaları tanıtmam gerekti (csc'ye, varsa home_csc, yoksa csc isimli dosya tanıtılmalı). lte versiyonunda ise, cp dosyasını da tanıtmak gerekebilir.
    sadece ap tanıtıldığında, işlem başarılı gibi görünse de, cihaz başlatılırken takılıyor ve bootloop'a giriyor.

    not 2: odin tableti görmezse veya sorun çıkarsa, tablet ayarlarından geliştirici seçeneklerini açın ve usb hata ayıklama modunu etkinleştirin.

    edit: bir süredir türkiye rom'u da güncelleme alıyor. samsung tr'ye yaptığım bildirim etkili olmuş olabilir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap