197 entry daha
  • her vatandaşın belirli kıstaslar altında, ülkesine katkıda bulunmak için verdiği paradır.

    ancak gelin görün ki türkiye'deki vergi sistemi deli dumrul'a bağladı! araba alıyorsun, devlet bana da al diyor. telefon alıyorsun devlet yine bana da al diyor. kahvaltıya domates alacaksın. tarladan çıkıyor kilosu 30 kuruş. pazara gelene kadar oluyor sana 1,5-2 lira. arabayı hem kendine hem devlete alıyorsun ancak devlet rahat durmuyor ki, kar lastiği al bana, silecekleri değiştirelim, camım kırıldı vs. diye geliyor. hepsinde ayrı saçma sapan bedellerde vergiler. vergiler saçma sapan demiyorum bakın, bedelleri saçma sapan. `:bu aralar sözlükte okuduğunu anlamayan sığırlar var da`

    devlet üretmiyor, üretmeyince ithal mal alan tüketiciyi düdüklüyor. zamanında dedik devlet kurumlarını satmayın diye. ülkenin önünü tıkıyorsunuz diye yükleniyorlardı. bak noldu şimdi? devletin tek gelir kaynağı vergi. asıl vergiyi ödemesi gereken büyük abilerin vergi borçları siliniyor. giren yine sana bana giriyor. senede milyar dolar kazanan şirketler vergi ödemesin. ayda 2,500 lirayı eve anca sokan adamın/kadının parasını hüp diye çekilsin, oh ne ala memleket.

    ülkede bir şeyler üretilmediği ve o üretilen şeylere ticari değer kazandırılmadığı sürece bu vergiler daha çok artacak. öyle artacak ki, hani diyorlardı ya eskiden yağ kuyruğu, tüp kuyruğu oluyordu. hah işte halk vergileri ödeyemez hale gelince o yağın tüpün kuyruğuna da giremeyeceksin. çünkü devletin ülkeye sokacak parası da kalmayacak.
243 entry daha
hesabın var mı? giriş yap