2 entry daha
  • daha doğrusu "ikili toplumsal cinsiyet sistemi" olan, bütün insanların ya kadın ya da erkek olduğuna inanılan sistemin ismidir. bu sistemin destekçileri sadece 2 adet biyolojik cinsiyete ve bunlarla uyumlu yalnızca iki adet toplumsal cinsiyet olabileceğine inanırlar. kısacası "cisgender" diye adlandırdığımız insanlar bu sistemin ideal üyeleridir diyebiliriz.

    her türlü kuir kimliği ve intersex biyolojik cinsiyeti göz ardı eden bu sistem beraberinde de cinsiyetçiliği getirmektedir. çünkü toplumu ikiye bölüp seçme şansı bile bırakmadan insanlara cinsiyet rolü yapıştırmak, bu rollerin etkisiyle iki farklı grubun ortaya çıkmasına yol açacaktır ve bu gruplar eninde sonunda birbirinden üstün veya zayıf özellikler edinecektir. toplumu sarışınlar ve esmerler diye ikiye ayırdığınızda bir grubun diğerinden ortalama olarak üstün yönlerinin açığa çıkması kaçınılmazdır. aynı saç rengi gibi, biyolojik cinsiyete, ten rengine veya etnik kökenine göre insanları sınıflandırmak da aynı etkiye sebep olacaktır. (gerçi "sarışınlar aptal olur" genellemesinin bile inananı var bu dünyada ama olsun)

    bana göre, bu ayrışmanın engellenmesi için insanlara cinsiyet kimliği dayatılmayan bir cinsiyetsiz toplum yapısı oluşturulmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap