5 entry daha
  • kuzey kore ve güney kore arasında kalmış zavallı bir balıkçıya yaşatılan acıların çok güzel mesajlarla anlatıldığı, günümüzü anlatan filmler arasında gerçekliğine en çok inanacağım bir filmdir.
    insan bu filmi izleyip nasıl kuzey kore ve güney kore arasından birini makul gösterme çabasında olan bir film diye basitleştirir anlamak güç. esasında filmin anlattığı insanın bilinçsiz olarak dünyaya ülkesinin politik ideolojik gözlük engeliyle bakıyor oluşu gerçeğini ortaya koymaktır. kesinlikle film iyi anlaşıldığında ne kuzey ne de güney koreden herhangi biri hakkında olumlu algı oluşturduğu söylenemez.

    aslında sürekli duyduğumuz kuzey koreyi ve barındırdığı sırları hep merak etmişimdir. özellikle kuzey koreyi de içeren bu film ne kuzey ne de güney korenin makullüğünü ispat çabasında değildir. aksine iki ülkeninde birbirine benzemeyen şekilleriyle, fakat çok benzer muhtevalarını anlatmaktadır. bu konuda yanılgıya düşülmesin yönetmenin güzey koreli oluşu yanıltmasın.
    kuzey kore güney kore arasındaki çatışmayı yansıtmak ve gerçekleri gözler önüne sermek için örnek verilebilir ve tavsiye edilebilir bir film.
    filmde ülkemizden bir çok şeyi de bulabileceğiniz izlerken insanın içini acıtan ve hakikaten böyle olabiliyor mu diye kendi kendine soranlara tavsiyem; etrafınıza bakın.
    filmdeki ana karakterden daha ileri boyutlarda insanların koyunlaştığı bilim insanlarının yürüttüğü sosyal deneylerle kanıtlanmıştır. bir çok örneği mevcut hatta hayatlarımızda canlı örnekleri mevcut.
    ayrıca bu filmde ideolojinin insanı yok ettiği gibi bi izlenim edinmek mümkün mü? olabilir bence. doğduğu ve yaşadığı ülkenin ideolojisine saplanmış birinin acı çırpınışlarını ve yine o ideoloji tarafından katledilişini izliyoruz bu filmde. çok çok derin düşüncelere dalmadan bu çıkarımı yapmak mümkün diye düşünüyorum.
    hollywood yorumcularına göre filim festival anlamında değil ama local anlamda bi ün kazanabileceği görüşünde ama ben katılmıyorum. bu görüşlerini de yönetmen kim in daha önce filmlerinde modernist ve extremist bi görüntü çizmiş ve bu filmde ondan uzak olmasına dayandırmaktalar.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap