5 entry daha
  • yeni bir vaka değildir. bundan 10-15 sene önce adam yaralama, gasp, hırsızlık suçundan 16 yaşında 18 dosyası olup el kol sallaya gezen bir yaratık gören beni şaşırtmayan haberdir. bu haberde konusu geçen bir karışıklık çıkararak kalabalık toplamak hırsızlık taktiklerinden en eskisidir ve bunu hala yutan türk vatandaşı olmayacağı için kurbanlar turist seçilmeye başlanmış anlaşılan.

    gördüğünüz herhangi bir kavga-gürültü-kalabalık, baygınlık geçiren birileri, erkekseniz şuh bir kadının alakasız teklifleri, sigarasını yakmak için ateş isteyen ve ateş verirseniz ayakkabınızı boyamak isteyen boyacıdan, saat sorup muhabbet etmeye çalışan insanlardan, kart postal satıyormuş gibi görünen kişilerden, "yolda kaldım bilet parası" diye para isteyenlerden, yıllarca karnında yastıkla dolaşıp "doğruyorum sancım tuttu hastaneye getirin" diye otostop çekip insanları dolandırmaya çalışan insanlara rastlarsanız hızla oradan uzaklaşın. çünkü bir ekip çalışmasına, pusunun tam ortasına düşmüşünüz demektir.

    bir defasında okmeydanı ssk'nın 50-100 metre ilerisindeki ışıklarda durdum. yansın artık yeşil diye bakıyorum. çünkü karnında yastıkla istanbul'un muhtelif semtlerinde gördüğüm roman çetesi arabama yaklaşıyor ve gözcüleri de etrafta bir yerlerde bizi izliyor. açık olan cama yaklaşıp "doğum sancım tuttu hastaneye getirin beni" diye palavradan inledi. parmağımla arkasındaki hastaneyi işaret edip "koskoca hastane bir şey yapamadıysa, ben hiçbir şey yapamam" dedim. epey bozuldular ve sancılar kesildi bir anda.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap