3 entry daha
  • sakın sakın sakın . oraya işe girmeye yeltenmeyin bile. bir bucuk yıl kasiyerlik (!) yaptım .

    1.çalışma saati 8 saat güya. ama sigorta ve maaş 7.5 saat üzerinden yatırılıyordu. neden mi , çünkü yarım saat mola varmış. ama ben 7 dk nın üzerinde sabit durduğumu mola yaptığımı hatırlamıyorum.

    2. yemek de istediğini yiyemezsin , tek bir öğün hakkın vardır. et yiyemezsin, maliyeti yüksekdir. eğer tavuk burger yemek istemezsen ve beklenen satışı yapmamışsan evden getirip de yiyemezsin . 3. kasiyerler size sürekli soğan halkası ,büyük boy vırt zırt soruyor ya , işte onun sebebi kotasını doldurmak. maaşa ek değil. tek derdi saatinde çıkabilmek.

    4.mesaiye tam çeyrek kala gitmek zorundasın , 1 dk bile geç kalırsan ceza alırsın . tuvalet temizleme, masa bacaklarını silme, paspas yapma, çıkış saatine 1 saat eklenmesi aklıma gelen cezalar.

    5. aynı hassasiyet çıkarken gösterilmiyor. akşam 9 da çıkacaksın mesela, başlarsın şefim kasamı sayın çıkayım demeye. sürekli erteler ve nihayet yarım saat sonra sayar , saymak 15 dk . noldu 45 geçirdi sana ayak üstü.

    6. çalıştığım süre boyunca vaktimde çıktığımı hatırlamıyorum.

    7. yazlık bölgede çalıştığımda çalışma süresi 10 saatti , güya rica edelerleri 2 saat daha kal. ama kalmazsan da izin gününü iptal ederlerdi.

    8. kasada yapılması gereken sipariş tekrarı vs. gibi adımlar vardı, ve güler yüzlü olmak . o strese gel de güleryüzlü ol. olmazsan da paspas yap. beğenmezlerdi bi daha yap. embesil gibi aynı işi saatlerce yap.

    9. maaşın gününde ödenmez tabii ki .

    10. uzman yardımcısı dediğin iş , orda arkada kola patates doldurmak.

    11. vasıfsız insan orda çalışır.

    12.insan tacidir onlar , 45 kiloydum bana 20 kg lık süt taşıtıyorlardı.

    daha aklıma gelmeyen bin tane kötü şey var . bir hafta sonu o kadar yoğun oldu ki , 10 da mesaiye başladım öğleden sonra 4'e kadar ne su içtim ne tuvalete gidebildim . çatladım artık. boğazım şişti konuşmaktan. bir şefim vardı yarım bardak gazoz verdi , arkamı dönüp onu içtim. boğazım daha kötü oldu. orda işi bitirdim . vardiyam bitti eve gittim , bir daha da gitmedim işe. beni arayıp sana kırmızı nokta verirler bir daha hiçbir yerde iş bulamazsın dediler . sonuç , kuru sıkı. istediğim yerde de çalıştım .

    aklı olan önünden bile geçmesin . batakhanedir oralar, vasıfsız, vizyonsuz bi ton malın çalıştırıldığı bir yer. kurumsallık mı ? teğet geçmiş cnm.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap