1 entry daha
  • geçen gün sezen aksu'nun hakkımda konuşmuşsun şarkısını ali tolga demirtaş remiksiyle dinledim. elli kereye yaklaşınca yutub kesmedi, soulseek'te aradım, ancak flac buldum. indirdim. bir de üzerine mp3 converter. uğraştım, eski günlerdeki gibi... dönderip açtıktan sonra hakkında yazasım geldi, yatana kadar elli doz daha çakarım nasılsa, dedim. eski günlerdeki gibi... sezen aksu'nun remikssiz işlerini pek dinleyemem. yapış poplara, küstah arabesklere, uzatmalı gıy gıy rocklara, bap bup dübap kadın vokalli cazlara yaş geçtikçe tahammülüm çok azaldı. aksu'nun ikili delilik'ten beri iyi remiksine de rastlamadıydım, en az on sene olmuş.

    yutub gençliği şanslı, ne isterse açıyor dinliyor. şanslı mı? yoksa çok mu şanssız... biz yeni yetmeliğimizde ciddi emek verirdik sevdiğimiz bir albüme kavuşmak için. plak aramalar, kaset çektirmeler, cd'ye basmalar, bir şarkının peşinde aylarca gezmeler, hepsini yaşadık. şükür ki yaşadık. şimdi maalesef albüm kültürü hak getire... filancayı seviyorum diyor mesela, bir tane albümünü edinmemiş; kaç albüm yapmış, nasıl yapmış, haberi yok. ne biçim sevmek? albüm, müzisyenin kitabı gibidir. başıyla sonuyla okuduğumuz, iyi yahut vasat cümlelerini bir arada gördüğümüz zaman müzisyen hakkında bir fikir edinebiliriz. tıpkı bir insanı iyisiyle kötüsüyle tanımadan anlayıp sevemeyeceğimiz gibi... ince işler vesselam. ecm'ciğimin imç'deki eski dağıtıcısının camına kendimi poster yaptığım zamanları hatırlarım. zamanın iyi müzik dinleyicisi hep öyleydi. yoktu öyle beleşe sevmek... şimdi de yok gerçi: bir şarkılık hisler, sonra teflondan kayar gibi kayıp gitmeler... geride bir iz, bir hatıra yok. oysa, müzik demek hatıra demek.

    bunları neden yazdım? ali tolga demirtaş'ın remiksinde kulağa ilk çarpan karanlık caz ve elektronik altyapı, ambient ritim ve kral düzenleme bana bunları hatırlattı. şarkının geberik orijinaline, remiks resmen can üflemiş. iyi iş kendini hemen belli ediyor. helal olsun! bu genç müzisyenin adını nice kaliteli projede duyarız inşallah. böyle yetenekli gençlerin popüler havalara kapılmayıp iyi müzik icra etmelerine ihtiyacımız var. dandiklikten bunam bunam bunaldığımız şu günlerde ilaç niyetine:
    https://www.youtube.com/watch?v=q_kudhrxr2s
hesabın var mı? giriş yap