472 entry daha
  • asgari maaş da dahil tüm maaşların brüt ödenmesi ve herkesin her ay gidip tüm gelir vergisini, sgk payını vs. kendisinin ödemesi durumunda 1 milyon değil 10 milyon tarafından protesto edilecek durumdur.

    bu ülkenin halkı kendine dokunmayan hiçbir şeye tepki vermez. umurunda olmaz. düzenin bozuk olmasını sorgulayacak bir ahlaka veya vizyona sahip değildir. kendini kurtarması onun için yeterlidir. dolayısıyla dolar kurunun onu etkilemediğini düşünür, çünkü o zaten 50 tl'lik benzin almaya devam etmektedir. aynı 50 tl'lik benzinle artık daha az yol yaptığını anlatamazsınız, anlamak istemez. yönetime kızmaz. kendinden daha çok kazanana kızar, nefret eder ondan.

    -ohooo böyle düşünürsen hayat mı geçer be kardeşim? bak, sana bi abi tavsiyesi (gerzekliği kendine yetmiyormuşçasına) böööle şeylere kafana takmaycan. boşver yaaa, sen mi kurtaracan? herkişler çaldı, biz turgut özal'ı da biliriz. çalmayan mı var be güzel kardeşim? ama bak şimdi hastaneye gidiyon, nası? mis! para da vermiyon! var mı böyle bişey ya? nası oluyo bunlar? hep vergiyle.
    - yalnız hastaneye para veriyos...
    - yoooooo, bak buna laf ettirmem. eskiden biz bi tek ssk hastanesine giderdik. devlete gidemezdik.
    - e onlar şimdi birleşti, o yüzden.
    - yoooooooo, bak gülüm. siz bilmiyonuz o kuyrukları. ah ilaç kuyruğu beklerdik.
    - e tamam gelişsin, elbet gelişecek ülke. doğal seyir bu.
    - yoooooo, neden önceden gelişmedi madem?
    - daha da önceki döneme göre o da gelişmişlik aslında. neyse gelir vergisini 3. dilimde %30a çıkarıyorlar dayı, o nası olacak?
    - neymiş o?
    - yani işte mesela yıllık 30.000 tlnin üstünde gelirin varsa önceden %27 veriyordun vergi, şimdi %30 vericen.
    - yoooooo ben vermicem. o neymiş öyle ya? öyle maaş mı olur? 30.000 tl kazanan piçler versin zaten, %40 da versin. biz burda asgari ücretle 3 çocuk geçindiriy...
    - kes lan!
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap