• -sinirden firma adini yanlis yazmisim. evidea olacak sayin yetkililer-

    aylardir suregelen rezalet.

    temmuz ayinda maltepe evidea magazasindan uc parca esya siparis ettik. agustosun sonuna dogru sonra urunlerden bir tanesini temin edemediklerini ve iptal ettiklerini soyleyen bir mesaj geldi.

    (ayrica not:siparis verdigimiz sandalyeler cok dandik cikti. şıngır şıngır sallaniyor, sabit durmuyor. acilip kapanmalari dahi berbatti. ve bizim bakip begendigimiz sandalyenin uzeri deri gibi kaygan bir malzeme ile kapliydi. eve gelenler ise baya baya ince beyaz bezle kaplanmis)

    ardindan bir yetkili arayip iptal edilen 89.9 tl'lik urun yerine 90 tl'lik (off bonkorluge bak) hediye ceki verelim dedi. paramin kredi kartina iadesini istedim ve her ne hikmetse kredi kartina iade olmuyormus, iban verdik. sonra da onun okumasini istedim ve onayladik.

    banka paranin iade surecini uzatabiliyormus. bekledik, tik yok. eylulun 10u gibi tekrar aradim. baska bir yetkili islemin gerceklesecegini soyledi. ve birkac gun icinde de hesaba odeme yapildigini bildiren mesaj aldim. ama hesapta para var mi? yine yok. bir daha aradim, ayni muhabbetler. ve uzerine basarak, altini cizerek sordum bu kez: 10 ya da 15 is gunu (emin degilim) icinde hesaba yatacak dedi.

    aklima geldi bugun, hesabi yine kontrol ettim ve malum. para yok. tekrar aradim ve musteri temsilcisi hanim 18 eylul'de para yatmis dedi. hesap hareketlerine bakiyorum, tik yok. ama nasil oluyorsa para yatmis(!) itiraz edince de muhasebeye aktarayim konuyu dedi.

    af buyurun ama mal gibi hissediyorum kendimi. sanki mahalledeki buyuk abiler cebimden parami cekip almislar gibi.

    banka hesabina ait dokumun ekran goruntusunu de aldim. hangi hukuki yollari izlemem lazim sayin sozluk yazarlari? hem bireysel olarak sirkette resmi sikayet yapacagim hem de hukuk nezdinde hakkimi arayacagim artik. pek basimiza gelmediginden de biraz konunun yabancisiyiz.

    son olarak adettendir: urunu alip magazadan cikacaksaniz ne âlâ. ancak siparis ile evinize bir seyler gelecekse bu firmadan uzak durun derim.
hesabın var mı? giriş yap