• apistogramma cinsine mensup bir çiklit. memleketi kolombiya. 22-29 derece arası su sıcaklığını ve düşük ph değerlerini tercih ediyor. erkekleri 7 cm dişileri ise 4-5 cm boyuna gelebiliyor.
    tüm apistogramma'lar gibi dişileri üreme döneminde sarı renge bürünüyor. lepistes denen cani ibneler gibi kendi yavrularını yemeyip yanında dolaştırıp koruyup büyütüyorlar. yumurtlama aşamasından itibaren erkek akvaryumun yavrulama yuvasının olduğu bölüme diğer balıkların yaklaşmamasını sağlıyor, dişi ise yuvanın girişinde nöbet tutuyor.
    10 adet cardenal tetra ile birlikte bir çifti akvaryumumda takılıyorlar şimdilik. üretmeye çalışacağım, yuvalarını vs hazırladım. hobicileri bilgilendirmek için gelişmelere göre burayı da editlerim artık.

    edit1: evet, ilk sorunumuz çok acı oldu. dişi zannettiğim macmasteri'm erkek çıktı. üreme durumuna getirmek için 1 aydır her gün kara solucan, sivrisinek larvası gibi canlı yemlerle beslemem sonucu büyüdü gelişti ve erkek karakteristiği göstermeye başladı. artık üresinler diye bi'şişe kırmızı şarap açmadığım kalmıştı zaten gençlere. bulması biraz zaman sürebilir lakin yine de dişi macmasteri arayışlarıma başlanış bulunuyorum. gelişmelere göre editleyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap