• son zamanlarda oluşan kriz uğultuların dolayı aslında bildiğim ama analiz yaptığımda gördüğüm acı gerçek. gündemde olan vergi zamları, vatandaşın yastık altındaki potansiyelinin müthiş bir çalışma ile rakamlara dökülmesi ve yine vatandaşın duygusallığını kullanıp aslında alınan vergilerin savunma/donanma gibi stratejik önemi olan yerlere ayrılacak kaynaktan dolayı bu durumu özetlemeye çalışmak, gerçeği kamufle etmekten başka bir şey değildir diye düşünüyorum.

    her şeyden önce atatürk'ün " hiçbir medeni devlet yoktur ki ordu ve donanmasından evvel, iktisadını düşünmüş olmasın." sözünü hatırlatmak isterim. şimdi gelelim herkesin göreceği ve kendine göre yorumlayacağı analize. aşağıdaki linklerden basit incelemeler ile durumun önemini görebilirsiniz (euro,dolar ve sterlin'i eklemeye gerek duymadım);

    kanada doları/tl

    danimarka kronu/tl

    isviçre frangı/tl

    japon yeni/try

    avustralya doları/tl

    şimdi bu ülkeler zaten çok kuvvetli ekonomiye sahip diyenler olacak, onları da düşünüyoruz tabi;

    türk lirası/sırp dinarı

    bulgaristan levası/türk lirası

    makedonya dinarı/türk lirası

    bu kadar yeterlidir diye düşünüyorum. isterseniz ortadoğu ülkeriyle de karşılaştırabilirsiniz ama durum yine aynı maalesef. aslında paramızın bu şekilde değer kaybından bile önümüzdeki ışığın karardığını görebiliyoruz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap