• internette, şu aralar 30 tl civarına satılan bir usb analog yakalama cihazı.

    elimde bir tane eski sony handycam vardı. bunun kasetlerini dijitale aktarmak için önce kendi usb arabirimini denedim, pek sağlıklı olmadı. bu kartlar direkt bu iş üzerine yapılmış diye bir tane bundan alayım dedim.

    s-video kablosu ile videoyu, 3.5 mm kabloyla sesi bağladım. eskiden 2000'li yıllarda windvr diye bir yazılım vardı, onunla kayıt yapıyordum. cihazın içinden de ulead videocapture uygulaması çıktı, o da oldukça eski bir uygulama.

    aşağı yukarı 8-10 uygulama denedim, sesi yakalamada sorun yaşadım. bu cihazın çipi utv007 diye geçiyormuş. bu sürümde ses yakalama aygıtı, ayrıca bir aygıt olarak görünmüyor. dolayısıyla kendi ses kartınızın mikserini kullanıyor, sorun çıkarıyor. sorunu ancak, yakalama kartının ses kısmını es geçip, sesi doğrudan bilgisayara bağlayarak çözdüm.

    bir de, yazılımların hepsinin fi tarihinden kalması sorucunda, kayıt yaparken dosya formatı konusunda sorun yaşadım. çoğu yazılım dvd olarak kaydediyor, çok büyük boyutlu dosyalar çıkarıyor. o dosyayı sonra tekrar dönüştürebiliyorsunuz, o da ekstra zaman kaybı. direkt kayıt yaparken, dönüştürüp yapılması daha kullanışlı. o şekilde ayarlamak için debut diye freeware bir yakalama yazılımı kullandım. onunla direkt h264 şeklinde kayıt edebildim.

    alırken kafamda bu yoktu, 30 liralık cihazdan mükemmel bir donanım beklemiyordum tabi ama bu kadar sıkıntılı çalışacağını da düşünmemiştim. almayı düşünen olursa, bir köşede tavsiye olarak dursun.
hesabın var mı? giriş yap