8 entry daha
  • #70971494

    hastalandı diye, kilo aldı diye, yaşlandı diye eşini terk etmek asıl narsisistik kişilik bozukluğuyla alakalı olabilir tabii başka sebeplerle de. en basit sebebi o insanı aslında sevmemek mesela.

    gerçekten sevmenin, gerçekten somut ve maddi şeylerle o kadar ilgisi yok. tabii herkes bu algıya ulaşabilecek kadar şanslı, çünkü sevenin sevilene ihtiyacı vardır ki onu bulmak şans, ve derin olamıyor. o yüzden de en ufak şeyde kavga ya da tükeniveriyor çoğu insanın ilişkileri o olmasa aldatmalar. daha zayıf, daha güzel/yakışıklı, daha sağlıklı, daha genç, daha zengin...her zaman mevcut ve ulaşılabilir de. ama bir insanı o olduğu için seviyorsan ondan başkası yok işte.

    programı çok fazla izlemedim ama izlediğim kadarıyla zayıflama sürecinde terapi alıyorlar mı alıyorlarsa yüzeysel de olsa bahsedilmesi gerekli çünkü özellikle kadınlarda şişmanlık çoğunlukla geçmişte yaşanan travmatik olaylar bir önceki entryde yazılmış ya da psikolojik süreçlerden kaynaklandığına dair bilgiler mevcut. (bkz: #57392455)
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap