6 entry daha
  • orijinal adı youjuu toshi dir. 1987 yapımı olduğu için dönemine göre oldukça detaylı çizimleri olan bir animedir. konusunun ilgi çekici hiç bir yanı yoktur ve vahşet, erotizm fazlaca bulunduğu için küçük yaştakilerin izlemesi uygun değildir gibi ibareler görürsünüz. izledikten sonra bu uyarıya çok güldüm zira şu anki animelere baktığımızda çok masum kalmakta.

    animenin bana göre en büyük sıkıntısı konunun işlenme şekliydi. bir kere çok kopuk kopuk bir konu anlatımı var ve izlerken "acaba animeyi eksik mi yüklediler?" hissi yaşatıyor.
    konuya baktığımız zaman ise şeytan dünyası ile insan dünyası arasında bir anlaşma vardır, bu iki dünyanın birbirini yok etmemek adına yaptığı bu anlaşmanın yenilenme zamanı gelmiştir ve şeytan dünyasındaki bir grup isyancı dünyada karışıklık çıkararak anlaşmanın yapılmasına engel olmaya çalışmaktadır. anlaşmanın yapılabilmesi için bir şeytan ve bir insan görevlendirilir olaylar bu şekilde başlar. şu şekliyle konuyu okuduğumda "vay be çok şekil bir anime galiba." demiştim lakin inanılmaz kötü. bu hikayeden yüzlerce güzel şey çıkarabilecekken uyduruk bir eser ortaya koymuşlar. imdb puanı oldukça düşükken türk anime sitelerinde 10 üzerinden 8-9 puan vermişler. benim gözümde overrated olmanın dışında ileriye gidemedi.

    döneminde beğenilmiş midir bilmiyorum ama konu açısından kesinlikle kötüydü. izlediğime pişman olduğum nadir animelerden. 1987 yılında yapılabilmiş olan o detaylı ve güzel çizimlere hayran olmak adına açılıp bir 5 dk sı izlenebilir. müzikleri de güzeldi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap