204 entry daha
  • hala okuyan var mı ya bu yazarı?

    saddam hüseyin anti-amerikancı demiş bir de. bak hocam saddam hüseyin bırak anti-amerikancı olmayı, ağzını bile açamazdı o amerikalılara. amerikancının önde gideniydi kendisi, kuveyt'i işgal edip dünya petrol rezervlerinin %19'una tek başına sahip olunca ı. körfez savaşı çıktı ve amerika'ya "abi yaptım bir cahillik, ben ettim siz etmeyin" diye yalvardı ve --sıkı dur-- affedildi.

    yaklaşık 10 yıl daha iktidarını sürdürdü, asılmasına giden süreç ise artık petrolü dolar üzerinden değil euro üzerinden satmaya karar vermesiyle başladı. abd her şeyi affeder ama kendisine sınırsız güç olmasını, tanrıyı oynamasını sağlayan dolar'ın ihracatını engellemeyi affetmez. sanıyor musun ki, abd'nin en büyük firması o forbes dergilerinde adını duyduğumuz firmalar? hayır en büyük firması fed'dir, altın rezervi bulundurma zorunluluğu olmadan istediği kadar dolar basabilir, ve bunu dünyaya ihraç eder.

    o yüzden dünyadaki petrolün 5'te birine sahip olmaya kalkan saddam'ı affetti ama para birimini devre dışına çıkartmaya çalışan saddam'ı astı. çünkü petrol biter, ama dolar bitmez.

    madem afilli afilli yazıyorsun, biraz araştır da kendimi savunayım derken yanlış durum tespitleri üzerinden savunmaya kalkma.

    buradan sonraki kısım biraz öznel olacak;

    kusura bakma şartlar ve koşullar ne olursa olsun, cunhuriyetin el emeği göz nuru bütün yatırımlarını yabancılara satan erdoğan'ı savunan kimseye sempatiyle bakmam, erdoğan "allah 1" dese, 0-2 çifte-şans oynarım.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap