4 entry daha
  • sen abd hakkında bilgi verme,

    "1800lerin ortasında isteyerek ya da istemeyek patlak vermiş olan amerikan iç savaşı
    sonrası aslında savaşın kârlı bir iş olduğunu anladılar. fakat bunu kendi topraklarından uzak yerlerde denemelilerdi. dünyanın en büyük ordularından birine sahipsin ve stabil olarak bekletiyorsun. ordu durduğu yerde zarardı, faaliyet halinde olmalıdır."

    amerikan ordusu ikinci dünya savaşı'na katılana kadar bulgaristan'dan ufaktı. bizim milletin en büyük sıkıntısı bu, okumuyor, o bilgisizliğiyle senaryo yazıyor. devam;

    "1900lü yıllarda avrupa ve afrikada olaylar ve savaşlar çıkmasına sebebiyet verdiler. iki tarafıda finanse ederek uzun vadede borçlandırdılar. afrika'yı sömürdüler. "

    şunu hiç mi duymadın kardeşim? (bkz: monroe doktrini) hani bununla abd, avrupa ülkelerine doğu yarımkürenin işleriyle ilgilenmeyeceğini ilan etti. avrupalı sömürgecilere amerika kıtasına girişi yasakladı, filan. izolasyonizm hani, hı?

    "daha sonra böl ve yönetin temel prensibi olarak bölgede büyük güç olan iran'ı oyalamak vardı. şah karşıtı olaylar çıkarıp 1979'da humeyninin geri dönmesini sağladı."

    ortadoğu'daki en büyük müttefiklerinden iran'ı neden kaybetmek istesin abd, operasyon ajax'la bizzat kendi ülkeye geri getirdiği şah'ı niye devirsin. hadi bunları geçtim sscb'ye ve müttefikleri ırak ve suriye'ye karşı en büyük güvencelerinden biri iran'dı adamların yahu. şah karşıtı olaylara gelince, mesela o ülkenin koşullarından, demokrasi eksikliğinden, fakirlik ve dinci-sosyalist ideolojilerin etkisinden dolayı ortaya çıkamaz mı? şah'ın tiranlığının mesela payı olamaz mı devrilmesinde? hepsini geçtim, abd'nin şah karşıtlarını beslediğine dair delilin ne? aynı ülkenin şah'ın, şah'ın savak'ının, ordusunun neredeyse koşulsuz arkasında durduğunu da görmezden gelmemiz lazım bu arada.

    "sadece şu son 50yılı ele alarak düşünün abd bu topraklardan neler kazandı? halkını korkutarak kontrol etti. dolaylı ya da direk olarak savaşan tarafları finanse etti, silah ve savunma aletli sattı."

    soğuk savaş diye bir şey vardı, bildin mi? hani sscb var karşıda. hiçkimse diğerinin nüfuz alanı kazanmasını istemiyor. sadece ortadoğu değil, asya, latin amerika ve afrika da abd ve sscb'nin ve proxylerinin kapıştığı alan hani. birşey ifade ediyor mu bunlar?

    "tertemiz ve sorunsuz toprakları cehenneme çevirip..."
    yani kusura bakmayın da oha, insaf. bu ne olum. ne sorunsuzu. manda yönetimleri çekildikten sonra savaş, iç savaş, darbe üstüne darbe, devrim-karşıdevrim yaşamayan 1 tane ortadoğu ülkesi göster. yuh.

    "birlik ve beraberlik halindeki bir ortadoğu büyük tehlikeydi onun için."
    kusura bakma birlik ve beraberlik halindeki 400 milyonluk monoblok bir arap devleti abd'den çok çok önce türkiye ve diğer arap olmayan ülkeler için tehdittir, ortadoğu'nun periferisindeki her aklı başında devlet bunu engellemeye çalışır. ha panarabizmin çöküşü başkaları yüzünden değil, kendi beceriksizlikleri, bencillikleri ve aptallıkları nedeniyle olmuştur.

    "peki şimdi ne mi olacak?"
    bırak kardeşim, bu kadar çürük bir zeminin üstüne de geleceğe dönük fikir yürütmeyiver. birşeyler yazmaya heves etmeden önce biraz oku.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap