4 entry daha
  • kore müziğinde dinlediğim, hatta severek, zevkle dinlediğim ve takip ettiğim tek grup diyebilirim.

    kore filmlerini ve dizilerini, korecemi derdimi anlatacak seviyeye getirebilecek kadar izleyen ve seven bir insan olarak kore müziği ile ilgili gerçekten öyle bir beğeni ve ilgi sahibi olamadım, olamıyorum. pansori türündeki parçaların bazılarını zevkle dinleyebiliyorken, şu an popüler olan o kızlı erkekli grupları dinleyemiyorum. denedim olmadı... olduramadım...

    bana gerçekten giyimleri, dansları ve hatta şarkıları çok ilginç geliyor, "alla alla bu nasıl tutmuş da sevilmiş de milyonları peşinden sürüklemiş" dedirtiyor. sanki sadece ergenlik çağındaki gençlerin sevebileceği türde bir müzik ve pazarlama kurgusu gibi geliyorlar bana.

    ancak tek bir istisna ile, o da got7 grubu. şimdi geriye dönüp baktığımda inanın hatırlamıyorum, nasıl denk geldim de ilk şarkılarını dinledim diye, ama sanırım ilk dinlediğim "if you do" şarkılarıydı. bir baktım ben o şarkıyı tekrar tekrar günlerce dinler olmuşum. zaten bir şarkıyı beğendiğimde, günlerce tekrar tekrar dinlemek gibi bir huyum var. sanırım bendeki önyargıydı, sahnede kalabalık oluşları, saçları, makyajları, giyimleri mi acaba itici gelmişti de ben sevememiştim kpop dünyasını derken, denedim başka gruplara ve şarkıcılara da şans verdim ama yok olmadı. bir baktım, daha videolar tamamlanmadan yarıda kesmişim ve hooop got7 şarkılarına geri dönmüşüm.

    uzun bir süre şarkılarını dinledim, sonra kim bunlar da benim ilgimi ve beğenimi kazandılar diye ufak bir araştırma yaptım. üyeler kimdir necidir derken bir bakmışım ki bu grubun birden fazla bir sürü show programı var. bir bölüm iki bölüm derken bir bakmışım izlemişim ne var ne yoksa. o kadar çok sevdim ki ben bu çocukları, yüzümde bir gülümseme oluşturdular ve içimde şahsen tanımadığım bu çocuklara karşı da bir sevgi oluştu. sonra fark etmeye başladım, diğer gruplar gibi değillerdi, farklı bir havaları en önemlisi de boyalı saçlarına, makyajlarına rağmen çok sıcak bir doğallıkları vardı bu grup üyelerinin. hepsi ayrı ayrı yetenekliydi ve de çok ciddi çalıştıkları, başarılı olmak için ne kadar da yıpratıcı bir süreçten geçtiklerini fark ettim. dışardan ışıltılı zengin ve rahat görünen dünyanın içinde ciddi stresli, yoğun çalışma programları olan ve de rekabetin çok ciddi boyutlarda olduğu bir sektördeydiler. got7 grubunu tanıyana kadar açıkçası kpop sektörü de bana pek bir şey ifade etmiyordu, nerdeyse sıfır düzeyinde bilgim vardı diyebilirim. aslında hala da pek bilgili sayılmam.

    ben bu grubu seviyorum ve artık işlerini de takip ediyorum. hatta bu yaz, bu 7 üyeli grubun 2 üyesinin oluşturduğu bir diğer grup olan jj project'in albümünü baştan sona tekrar tekrar zevkle dinledim. jj project, aslında got7'dan da önce kurulan ve var olan bir grup iken daha sonra got7 ile yola devam etmişler. ancak bu yaz bu ikili o kadar güzel bir albüm çıkardılar ki, mutlaka dinleyin derim ve şuraya da şarkılarını dinlensin diye bırakırım : tomorrow, today

    sadece grubu değil, üyelerini de ayrı ayrı beğeniyorum, gerçekten çok iyi kalpli, yetenekli ve sıcacık insanlar. bir gruptan çok kardeş gibiler ve o güzel ilişki de o kadar doğal bir şekilde yansıyor ki, insan istemsizce onları izledikçe gülümsüyor.

    bugün de yeni albümleri çıktı ve işte son çıkan şarkıları : you are...
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap