5 entry daha
  • kedisine ve veledine bakar.

    öncelikle daha ilk günler bebek daha uysal olacağı için kedinin sakinliğini gözlemlemeniz lazım. ama eve giren en küçük poşeti bile avm güvenliği gibi inceleyen bir canlının, eve gelmiş yeni yetme bir insancığı merakla incelememesi düşünülemez. o nedenle siz uzaklaştırdıkça o daha çok merakla yanına gelecektir. dolayısıyla kontrollü bir şekilde tanıştırmanızda fayda var bence.

    tabi bu kedinin tepkileriyle de alakalı. bizim kedi bu yeni yetme insanevladının nazik bir canlı olduğunun farkında olarak çok narin dokunuşlar yapmıştı. ki normalde pek şirret bir kızdı ve bize karşı çok yaramaz bir kedi idi. ama belki de annelik içgüdüsü ile bebeğin bir yavru olduğunu anladığı için merakla koklayıp tırnaklarını çıkarmadan nazikçe dokunuyordu sadece. fakat siz her an zarar verir mi korkusuyla teyakuzda bekliyorsunuz.

    kısacası bence ondan saklayıp merak ve kıskançlık damarını tahrik etmek yerine kontrolünüz altında yakınlaştırmalısınız. ama dediğim gibi her kedinin mizacı ve fıtratı da ayrı olabileceğini düşünerek hareket edin.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap