• bu yıl 04 - 12 kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak olan kitap fuarıdır. fuar öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsizdir. dışarıda da bilet satılmaktadır. çoğu geçen senenin ve genelde sahte biletlerdir. elinizde kalabilir, o yüzden bilet alırken resmi yerleri tercih edin. ara kapılardan, çıkışlardan da girebilirsiniz. normal giriş yerinden de bazen arada kaynayarak ücretsiz girebilirsiniz.

    bu yıl ki onur yazarı: ayla kutlu,
    fuar teması: iyi ki varsın edebiyat
    onur konuğu ülke: kore cumhuriyeti

    ziyaret saatleri:
    hafta sonu : 10.00-20.00
    hafta içi : 10.00-19.00
    (12 kasım : 10.00-19.00)

    yer:
    tüyap fuar ve kongre merkezi, büyükçekmece - istanbul

    internet sitesi
    facebook
    twitter
    instagram

    ayrıca

    --- spoiler ---

    kitap fuarı’nın onur konuğu olan kore “ipek yolu’nun iki ucu: türkiye ve kore” temasıyla bu sene 60. yılını kutladığımız iki ülke ilişkilerine referans vererek 252 metrekarelik standında ülke yayıncılığını ve kültürünü tanıtacak. kitapları korece’den türkçe’ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar istanbul kitap fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. etkinlikler kapsamında gri kardan adam’ın yazarı ch’oe yun ve kim ae-ran, martı yayınları’ndan çıkan başka topraklarda rüzgar sert eser’in yazarı son hong-gyu, lee seong-bok, chun yang hee ve doğan egmont yayınları’ndan çıkan gümüş somon’un büyük yolculuğu’nun yazarı ahn do-hyun etkinliklerde; erciyes üniversitesi tarafından şiirleri türkçe’ye çevrilen şairler chun yang-hee ve lee seong ise şiir dinletisinde türkiye’den okurlarla buluşacak.

    bir kitap şeklinde tasarlanan kore logosu aynı zamanda kore’nin geleneksel beş rengini içeriyor. kore’nin 1 nolu holde bulunan ulusal standında ise hem yayıncılığı hem kültürünü tanıtıcı özel sergiler yer alacak. bu kapsamda illüstrasyon sergisi, çeviri edebiyat eserleri sergisi, kore kültürü’ne giriş sergisi, e-kitap sergisi, manhwa (manga) ve webtoons sergisi kore sunumunu renklendirmeyi ve genel kültürü üzerine fikir vermeyi amaçlıyor.

    4 kasım cumartesi günü gerçekleşecek fuar resmi açılış töreni sonrasında 1 nolu holdeki kore ulusal standının açılışı, geleneksel kore dansı performansı ile başlayacak ardından etkinliklerle devam edecek.

    uluslararası konuklar tüyap’ta

    istanbul kitap fuarı bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor olacak. bu kapsamda; istanbul tarihi üzerine yaptığı eseriyle türkiye’deki okurlarıyla buluşan bettany hughes (ingiltere), fidel castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar fabián escalante font ve gazeteci-yazar eşi teresita candia ferreyra (küba), kolombiya’nın önemli yazarlarından carlos granes, çocuk kitapları yazarı margriet ruurs (hollanda), dmitry glukhovsky (rusya) konuk yazarlar arasında.

    paneller kapsamında ise uluslararası yayıncılar birliği (ıpa) yayınlama özgürlüğü komitesi başkanı kristenn einarsson (norveç), deutsche welle’nin şef editörü ınes pohl (almanya), yazarlar monika rinck (almanya) ve matthias göritz (almanya) 4 ve 5 kasım tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere konuşmacı olarak katılacaklar.

    polisiye edebiyatın önemli ismi irlandalı yazar glenn meade 11 kasım cumartesi günü kırmızı kedi yayınevi’nin davetlisi olarak hem okurlarıyla söyleşmek hem de imza gününe katılmak üzere tüyap’ta olacak.

    kitap fuarı, istanbul tiyatro festivali daveti üzerine antik yunan tragedyalarının yaşayan efsanesi olarak bilinen ve kurucusu olduğu attis tiyatrosunun deneyimlerini paylaşmak üzere theodoros terzopoulos’u bir panel ve imza gününde konuk etmeye hazırlanıyor. 12 kasım pazar günü habitus kitap, iksv ve tüyap tarafından düzenlenecek olan panel kerem karaboğa’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek.

    pısa paneli ve eğitim yayıncılığının önemi

    istanbul kitap fuarı, türkiye yayıncılar birliği ve tüyap tarafından eğitim yayıncılığının önemine dikkat çekmek üzere alanında uzman konuşmacıların katılımıyla pısa 2015 sonuçlarını ülke karşılaştırmalarıyla değerlendirmek üzere 5 kasım pazar günü bir panel düzenliyor. türkiye’den eğitim reformu girişimi’nden batuhan aydagül’ün moderatörlüğünde düzenlenecek panelde singapur’dan lee fei chen, finlandiya’dan teuvo sankila ve estonya’dan antti rammo ülke deneyimlerini paylaşacaklar.

    türkiye yayıncılar birliği tarafından düzenlenecek bir başka etkinlik ise yakın zamanda göteborg’ta uluslararası yayıncılar birliği (ıpa) yayınlama özgürlüğü komitesi tarafından takdim edilen prix voltaire ödülü üzerine olacak. metis yayınları’ndan müge sökmen’in yöneteceği, ıpa yayınlama özgürlüğü komitesi başkanı kristenn einarsson, turhan günay ve evrensel yayınları adına cavit nacitarhan’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde voltaire ödülü'nün amacı ve bu yılki bağlamı, türkiye ve dünya ölçeğinde yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak.

    kolombiya edebiyatı ile tüyap’ta

    bu sene ilk kez kitap fuarına katılacak olan kolombiya 4-7 kasım 2017 tarihleri arasında açık olacak uluslararası salon’da yer alacak. etkinlikler kapsamında kolombiya ve dünya edebiyatının en önemli yazarlarından gabriel garcia marquez’in yaşamı ve edebiyatının konu edildiği “gabo: gerçeğin büyüsü” film gösterimi yapılacak. 4 kasım cumartesi günü gösterilecek filmin ardından kolombiyalı yazar carlos granés ve kolombiya büyükelçisi yazar juan alfredo pinto saavedra izleyicilerin sorularını yanıtlayacaklar.
    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap