1 entry daha
  • herşeyden önce hulusi kentmen yeşilçam için nasıl bir baba figürüyse naomi watts da benim için, her filminden sonra daha da ideal anne figürü oluyor. bu durum en seksi döneminde bile böyleyken bu orta yaşlı küt saçlı haliyle iyice kemikleşirti.
    film için tanım gerekirse ilk yarısı ismine ve afişine oldukça uygunken ikinci yarısı oldukça farklı filmlerden. konu ilgi çekici ve sürükleyici, oyunculuklar iyi, izlenebilitesi yüksek.
    beğenmediğim yanlarına geçersek:

    --- spoiler ---

    özellikle ilk yarı konu henry'nin dehası ve sorumlulukları, arka planda da christina'nın mağduriyetiyken bu durumların üzerinden çok yüzeysel geçilmiş. henry belki en alakasız olduğu tıp alanında bile beyin cerrahı kıvamındayken asıl ilgi alanı olan finansal konularda nasıl coşabileceğini bile göremiyoruz.
    2. yarıya seyircinin öfkeli girmesi için de glenn sickleman'ın canavarlığının gösterilmesi gerekiyordu ama hank reisin önceki hatrı ve yarattığı istismarın oldukça soft gösterilmesi de beni o moda sokamadı. anladığım kadarıyla kızın fiziki ve ruh halinin çevresinden farkedilecek kadar bariz olmasını istemediler ama en azından ev gözetlenirken adamın pisliğini biraz netleştirip seyirciyi kinlendirebilirlerdi.
    kasetin nasıl çekildiği ve nasıl dinlendiği mantık tırmalıyor. tam zamanında gelen komutlar ya da durum tespitleri hoş bir akış yaratsa da seyircinin aklıyla dalga geçiyor. en azından başta bir kere baştan sona dinlediğini ve sonra durdurarak ilerlediğini görseydik.
    filme ismini veren cinayet planı da üzerine kitap yazılacak dahiyane bir plan değil ne yazık ki. olayın özeti 'para çek, şuradan silah al, biraz atış çalış, gösteri gecesi de herifi evden çıkar vur. arada da velayet kağıdı imzalat.' yazsa da olay böyle gelişirdi sanırım.

    --- spoiler ---
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap