106 entry daha
  • algı yönetimi zihinsel tekniklerini kullanarak hayatınızda değişim üretmeniz mümkündür. bu gün size hayatınızı değiştirmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemlerden bahsetmek istiyorum

    1) “bugünkü durumum geçmişte yaptığım seçimlerin sonucudur ve gelecekteki durumum da bugün yaptığım seçimlerin sonucu olacaktır” cümlesini dürüstçe söylemediğiniz ve hayattaki seçimlerinizin sorumluluğunu almayıp suçu sürekli dışarıya atmaya devam ettiğiniz müddetçe değişmeniz ve gelişmeniz mümkün değildir. önce geçmişte aldığınız kararların bugün sizi nasıl etkilediğini iyice düşünün. sonra gelecekte olmak istediğiniz insanın nasıl bir insan olduğuna karar verin. en sonunda da gelecekteki hedefinize ulaşmak için bugün hangi kararları almanız gerektiğini bilin. son olarak da bu kararları uygulayın.

    2) iletişim kurmayı öğrenin. çoğu insan diğer insanlarla konuşurken onları anlamak isteyerek dinlemez ve sadece verecekleri cevabı düşünerek dinlerler. karşınızdaki insanları gerçekten anlamayı başarabilirseniz bu size büyük bir güç kazandıracaktır.

    3) insanlara şu anki hallerine göre davranırsanız onları değiştiremezsiniz. insanlara onların olmaları gereken şekilde davranırsanız işte o zaman değişirler. aynı şekilde kendinize de bugünkü haliniz gibi değil ilerde olmak istediğiniz insan gibi davranın, yavaş yavaş değiştiğinizi fark edeceksiniz. örneğin bir firmada çalışıyor ama ilerde başarılı bir işadamı veya işkadını olmak istiyorsanız şu andan itibaren hayalinizdeki o başarılı insan nasıl davranırsa o şekilde davranışlar göstermeye başlayın. kendine güveniniz ve insanların size olan tavırları oldukça değişecektir.

    4) etrafınızda gördüğünüz her şey ve yaşadığınız her olay oldukları gibi görünmezler. dünyayı olduğu gibi değil olduğumuz gibi görürüz. bebekliğinizden beri beyninizi şekillendiren aileniz ve çevreniz size dünyayı belli bir şekilde görmeyi telkin etmişlerdir. siz değiştikçe dünyaya olan bakışınız da değişecektir.

    5) önce yapmak istediklerinizi etraflıca düşünün sonra eyleme geçin. eyleme geçtikten sonra bu yaptıklarınızı bir alışkanlığa dönüştürün. alışkanlık haline getirdiğiniz eylemleriniz zamanla karakterinizi de değiştirecektir. eğer karakteriniz değişirse geleceğiniz de değişmeye başlar. bu formül her yapmak veya olmak istediğiniz şey için geçerlidir.

    6) size fayda verecek bilgileri öğrenmeniz yeterli değildir. çünkü bir şeyleri bildiğiniz halde bildiklerinizin gereğini yapmıyorsanız o bilgileri hiç bilmeyen bir insandan farkınız yoktur.

    7) değişim kapınız sadece içerden açılabilir. hiç kimse, hiçbir hoca veya kitap sizi dışardan değiştiremez. değişim isteği ve başarıya yürüme hırsı içinizden gelmelidir aksi takdirde değişim kapısını sizin yerinize kimse dışarıdan açamaz.

    8) sadece değiştirebileceğiniz ve gücünüz dahilindeki şeylere enerjinizi harcayın. kendi hayatınız, aileniz, sağlığınız ve mutluluğunuza emek verin ve değiştiremeyeceğiniz, gücünüz dahilinde olmayan şeyleri değiştirmek için boşa emek vermeyin. odaklanmayan ve doğru yere yönlendirilmeyen enerji hiçbir işe yaramaz. bebeği diğer odada ağlarken kendisi televizyonda izlediği bebeklerin durumuna üzülen insanların durumuna düşmeyin.

    9) hayatınızdaki en önemli beceri “okumaktır”. okumak size açılmaz görünen kapıların açılmasını sağlayacak anahtarları verir. üniversite mezunu olduğu halde kitap okumayan bir insanın okuma yazma bilmeyen cahilden hiçbir farkı yoktur. eğer okuma yazma biliyorsanız kendinizi geliştirmemek konusunda hiçbir mazeretiniz olamaz.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap