10 entry daha
  • hemen hemen herkes aynı şeyi düşünmüş ve kesinlikle riskli bir durum var. bu uçak 7 saat inemeyecek şekilde yakıt boşaltma özelliğine sahip değilse kalkıştan hemen sonra gerçekleşebilecek acil bir durumda nasıl inebilir? ya da bu kadar yüklü bir uçağın inebileceği başka bir havaalanı yok mudur, eğer bu ağırlık yüküyle pist özelliğinden bağımsız olarak iniş için kesin bir sorun yaratmıyorsa?
    (ilave: sorun yaratabiliyormuş, maksimum iniş ağırlığından bahsedilmiş, yani maksimum iniş ağırlığının üzerindeyse havaalanı özelliği ya da uzunluğundan öte, iniş takımının zarar görme riski ve bu zarardan kaynaklı riskler var)

    çok düşük ihtimal olsa da uçakta yangın çıkabilir, motora kuş çarpabilir, sistem arızası olabilir. bunlar belki milyonda bir olan olasılıklardır ama bir yolcunun ya da mürettebattan birinin rahatsızlanması çok daha yüksek ihtimal dahilindedir.

    tabii bu uçağı kullanan pilotların deneyimli oldukları ve yapmaları gerekeni yaptığı sonucuna varmak lazım. muhtemelen uçaktaki doktorun müdahalesi o süreçte yeterli olmuştur ki anladığımız kadarıyla 7 saat boyunca hastayı kontrol altında tutmuş. bu durumda riskli bir inişe gerek görülmemiştir. ölümcül bir durum yoksa 253 yolcuyu ve mürettebatı riske atarak inişe kalkışmak da doğru olmazdı.

    sonuçta yakıt boşaltma sisteminin olmaması çok büyük bir eksiklik.
    (ilave: eksiklik olmadığı açıklanmış, acil durumda taktik yok yakıt boşaltmadan bam bam bam. tatmin edici bir açıklama gelmiş (bkz: #71368943))
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap