2 entry daha
  • erkekler de sevdiklerine karşı kıskançtırlar şüphesiz, kıskançlık bir karakter özelliğidir, cinsiyetle ilişkili değildir. fakat sanırım burada kastedilen kadınların birbirlerine karşı gösterdikleri kıskançlık çeşididir. bir erkek odaya girdiğinde sadece kadınlar bakıyorken, bir kadın odaya girdiğinde hem bütün kadınlar hem bütün erkekler ona bakıyorsa, durumun lezbiyenlikle ilintili olmayan açıklamasıdır bu.
    çünkü durum, sevdiğiniz kişiyi ya da onun ilgisini birinden kıskanmak değildir. durum, potansiyel rakibeniz bile olmayan bir kişideki sizden üstün özellikleri kıskanmaktır. bu kıskançlık ileri boyutlara varırsa o kişi hakkında dedikodu yapmak, ona zarar vermek, insanların onunla arasını bozmaya çalışmak gibi tehlikeli saplantılara dönüşebilir.
    etrafınızdaki bir kadın devamlı bir başka kadının ne kadar kötü olduğundan, etrafındakilerin ilgisini çekmeye çalıştığından, onun arkadaşı olmanın nasıl korkunç bir hata olduğundan söz ediyorsa bunu anlatan kadından uzak durmakta fayda vardır. eğer bir kadınsanız sizin hakkınızda da bunları konuşacaktır, er ya da geç, ya da konuşmuşluğu vardır. eğer bir erkekseniz, sizin o belirli kişiden uzak durmanızı sağlamaya çalışmasını kişilik bozukluğuna ya da size duyduğu ilgiye yorabilirsiniz. veya sadece herkesi o kişiye düşman etmeye çalışıyordur ki, bu da obsesif bir davranıştır.
    bu nedenle bazı kadınlar kadınlarla arkadaşlık kuramazlar. böyle bir iki tanesine rastlamış olmak hayatları boyunca unutamayacakları kadar acı vermiştir muhtemelen. (bkz: kadınlarla arkadaş olamayan kadınlar) (bkz: bütün erkeklerle arkadaş olan kız modeli)
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap