5 entry daha
  • türkiye'de zaten muhafazakar-milliyetçi-faşizan bir damar hep vardı. fakat, akademiden tutun da entelektüellere kadar genel kanı bu ruh halinin genellikle eğitimsiz bölgelerde olduğu yönündeydi. (örneğin mhp'nin yüksek oy aldığı iç anadolu bölgesi).

    memleket'in en "çağdaş", en "modern-postmodern" mekanlarından biri sayılagelmiş ekşi sözlükte bunun hortlaması elbette şimdiye kadarki tespitleri ve ezberi derinden bozuyor. -her ne kadar bu yönde entry girenler cümle kurma yeteneğinden bile azade kimseler olsa da- sözlükte yazar olabilmiş kişilerin genel eğitim düzeylerinin lisans-yüksek lisans olduğu varsayıldığında karamsarlığın diplerinin bize reva olduğu gerçeği duruyor karşımızda.

    faşizm çok ağır bir laf gerçekten. ağır olduğu kadar ürkütücü-korkunç da. fakat görünen ekşi sözlük de artık kılavuz gerektirmiyor ne yazık ki.

    ve bir de şunu eklemeli: sokakta- arkadaşınızın yanında bile etmemeniz gereken sözleri ekşi sözlük gibi popüler bir mecraya akıtmak, bunda bir gıdım beis görmemek ve tek saniye üşenmemek faşizmin ayak seslerinin ne kadar yükseğe çıktığını göstermiyor mu? "ekşi sözlük işte, dipsiz kuyu. binlerce yazarı var nasıl olsa. birikimlisi var, cahili var. hangi birine laf yetiştireceksin. iyisi mi köşeye çekilmek" mi diyeceğiz?

    kimi arkadaşlar cumhuriyet bayramı kutlamalarında insan yakılmasını nasıl isteyebiliyor? peki, bizim bu arkadaş(lar)a yapabileceğimiz tek şey entrylerini "zamanın ötesi"ne yollamaktan mı ibaret? eee nasıl olsa kötüledik, bu iş bitmiştir mi yani?

    peki, ekşi sözlük'e bir anlam-değer verenler bunu gördüğünde kafalarında soru işaretleri doğmayacak mı? "burası ülkü ocaklarının sitesi mi" yoksa "ekşi sözlük mü" diye ikirciklenmeyecek mi? peki o türden entry giren kimseler bilgisayarlarının başından kalkıp arkadaşlarına "olum bu gün bütün kürtlerin-ermenilerin yakılması gerektiğini yazdım ekşi sözlükte" deyip hava mı atmaktalar!!!

    peki, diyelim ki, birileri bir kısım insanın yakılmasını gerçekten isteyebiliyor. ama ama bu istek hangi akla hizmet o sözkonusu kişinin "en beğenilen entry"si haline gelebiliyor. demek ki bu istek dile getirildiğinde ağızlarının suyu akan "ekşi sözlük yazarı" insanlar da var aynı zamanda.

    faşizm alaya alınacak bir şey değildir. faşizm üstünden atlanacak bir şey hiç değildir. ve faşizan ifadeler kullanmak bu kadar basit olmamalıdır!

    peki, bu "akıl tutulması" nasıl oluyor da ekşi sözlük gibi bir yerde bu kadar prim yapabiliyor???

    bakınız: kürtler, ermeniler, rumlarla ilgili tüm entryler...
    özellikle de (bkz: nevruz kutlamalarinda turk bayragi yakan insanlar)
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap