295 entry daha
  • herhangi bir şey yazmak istemiyordum ama üst üste bu kadar gereksiz ve anlamsız yorum görünce dayanamadım. lütfen bir konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuzu sanmayın. filmi 'sıkıcı' olmaktan kurtarmak için ne yapmaları gerekiyordu? şiddet pornografisi mi, bina boyunda robot dövüşleri mi, ejderhaların ateş püskürtmesi mi?

    çağdaş ve minimal klasik müziği asansör müziği sananlar müziklere gürültü diyorlar,
    alan derinliği nedir, plan sekans nedir hiç merak etmeyenler planlara sıkıcı diyorlar,
    hayatları boyunca hiç oturup düşünmedikleri için diyaloglardaki düşünme sürelerini uzun bulanlar boş boş bakışmalar diyorlar,
    hollywood'un en sığ döneminde yaklaşık üç saatlik, her dakikası alt metin içeren ve bunu yüksek bütçelerle, bir hollywood şirketi ile çeken yönetmene yapamamış diyorlar.

    özellikle buradaki yorumları gördükten sonra çok doldum zira bu mecra önceden ayırt edici bir yerdi, uzun uzun çözümlemeler olurdu filmlerle ilgili. şimdi ise gerekçesini dahi söylemeye gerek duymayan tipler olmamış deyip geçiveriyorlar. herkesin yorum yapmaya tabi hakkı var ama içi dolu yorumlar yapmaya hakkı var. olmamış mı film; neden olmamış, hata nerde, nasıl yapılabilirdi gibi soruların cevabını da vererek eleştiri yapmaya hakkı var.
    kitap okumayı eleştiren tiplerle doldu sözlük.
    ve son olarak eğer bu film 'sıkıcı'ysa, siz bela tarr, angelopoulos, tarkovsky gibi yönetmenlere ne dersiniz merak ediyorum. biraz utanın kendinizden, ve herhangi bir şey hakkında yorum yapmadan önce bilgi sahibi olun lütfen.
472 entry daha
hesabın var mı? giriş yap