• daha önce ekşi sözlük başlığına, bir seçenekle çaylak entrylerinin de görünebilir hale gelmesi yönünde bir öneride bulunmuştum (#71285948).

    bu seferki önerim ise şu; bazen bir başlık altında aynı başlığın kitabı, filmi, müziği hakkında entryler giriliyor. sadece film hakkında bilgi almak isteyen suserlar entryler arasından bilgi ayıklamak zorunda kalıyorlar. bu sorun iki şekilde çözülebilir. birincisi başlıklar ayrılarak başlığa parantez içinde veya simge şeklinde hangi konu hakkında olduğu gösterilebilir. ikincisi ise üst tarafta seçenek halinde "şükela modu" gibi seçenek yaratılarak buradan yazarlar o başlığın hangi kısmını okuyacaklarını seçebilirler.

    birinci öneriyi wikipedia'dan biliyoruz. kişisel fikrim inanılmaz faydalı olduğu. örnek verecek olursak şöyle olur; ağır roman (kitap), ağır roman (film) gibi.

    ikinci öneride ise o başlığa ait ne var ne yoksa aynı başlık altında okumak isteyen kişi için iyi olabilir. yukarıdaki seçeneklere hiç dokunmayarak yine eski düzen devam edebilir.

    yaptığım iki öneri de istemezlerse yazarları rahatsız edecek şeyler değil çünkü seçenek halinde sunuluyor. bizler gibi bu seçeneği isteyen suserlar içinse çok daha iyi olacaktır.

    daha iyi bir ekşi sözlük için ben varım, siz de var mısınız?
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap