4 entry daha
  • (bkz: wonderkid)

    gelecek ay 18 yaşını dolduracak ve geçen senelerde adını resmi maçta forma giyen en genç oyuncu olarak duyurmasına rağmen sonrasında pek ismi ortalıkta olmayıp, bir iki haftadır gündemi meşgul eden transfer ve ayrılık söylentilerinden sonra geçen gün 2020 yılına kadar sözleşmesini uzatmış genç oyuncu.
    kaynak

    izlediğim videodan pek bir fikir edinemedim ama gördüğüm kadarıyla duran toplarda iyi gibi, ayrıca 1.85 m ile kısmen uzun sayılacak boyu ve güçlü fiziği ile abdülkadir ömür ve yusuf yazıcı ile beraber taraftarın beklentilerinin yüksek olduğu, duyduğum kadarıyla da bir kısım taraftarın gelecek planlarında ve hayallerinde takımın üstüne kurulduğu ofansif orta saha oyunculardan biri.

    hani milletin son dönem memleketteki genç oyuncu yokluğunda öveyim derken iyice ölçüyü kaçırdığı genç oyuncularımızdan yusuf'un daha kırk, abdülkadir'in en az 100 fırın ekmek yemesi lazım diyeceğim bir ortamda cafer'in 300 fırın bulması lazım ama yine de güzel olur yakın gelecekte kendisi ve arkadaşlarını görmek, senelerce bu formaya hizmet edecek yeni ali kemal'lerin yetiştiğini görmek.

    çok istiyoruz ama olmuyor, burada hep suçu genç çocuklara atıyoruz, kızıyoruz ama sanırım biraz da suç bizde. bıraktım bir iki sezon forma giyip üst seviyede takımı sırtlamayı, şampiyonluk yarışına sokmayı, genç bir oyuncuyu 5-6 maç bile üst üste oynamadan iki maç oynayınca kendilerini hemen messi, maradona, pele, gökdeniz, fatih tekke ilan edersen o oyuncuya en büyük kötülüğü yaparsın. hele üstüne tutup hemen sırf manşet olsun, millet oyalansın diye yalan yönetimden isimlerin de buna dahil olduğunu düşünüyorum; o isimleri transfer dedikoduları ile de pohpohlar, pazarlamaya kalkar seneye şurada/burada diye havalara sokarsan; en çok çalışması, kendini iyice geliştirmesi ve fark yaratması gereken dönemde ben oldum galiba havasına girdiğinde zaten film kopuyor ve sonları malum son dönemde kaybolan yıldızlar gibi; ali şen kandil, ergin keleş, barış memiş, yusuf erdoğanlar gibi oluyor ve bu gençlere en büyük kötülüğü biz yapmış oluyoruz.

    yine de hala bir ümitle birileri bazı şeylerin bilincindedir diye umuyorum. bu çocuklara 20-25 yaşında bir iki yaş büyük altyapıda parladığı halde devamını getirememiş, artık akşamları kahve köşelerinde okey atan, nargile çeken ergen abileri değil, kimi kaç kuruşa satarsak bizim de cebimize ne girer diyen paragöz yöneticiler de değil, aklı başında spor adamları, eski futbolcular akıl verirse trabzonspor'un hala bir geleceğinin, yarınlarının olduğuna inanıyorum.

    umarım cafer denen bu genç çocuk da bu bağlamda o hayalini kurduğumuz güzel gelecekte yerini alır. bahtı açık ve bordo mavi kariyeri parlak olsun.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap