2 entry daha
  • vikings dizisindeki açık ara en ilgi çekici karakterdir. karaktere can veren linus roache bu dizide floki yi canlandıran abimizle birlikte oyunculuğun kitabını silip baştan yazmışlardır.

    king ecbert ne ragnar gibi efsanevi bir savasçı ne lagherta gibi dillere destan sıradışı bir hatundur. buna rağmen karakter o kadar derin, cazibeli ve sofistikedir ki inanılmaz güzel repliklerini dinlerken bile "bu böyle diyor ama acaba kafasında kim bilir ne planlıyor" diye düşünürken seyir zevkini ikiye katlıyor.

    king ecbert alelade bir karakter değildir. avrupa ve britanya tarihini iyi kötü biraz okumuş herkes bu karakterdeki cazibeyi görür ve ona hayran olur. ecbert bütün sahtekârlıkları, arzuları ve tilkilikleriyle birlikte o dönemde kimselerde olmayan eşsiz erdemlere de sahiptir. sanata ve tarihe çok düşkündür mesela. edebi eserleri ve şairleri himaye etmistir. bu yönüyla ortaçağ karanlıgında el altından sanatcıları koruyan krallara benzer.

    ecbert bir osmanlı padişahından ya da bir islâm sultanından daha kirli değildir. ülkesi ve krallığının bekası için gerekirse her türlü kılığa girebilen, insanın gözünün icine baka baka mükemmel yalanlar söyleyebilen bir adamdır. ama içten içe vicdanıyla da hesaplaşan biridir. aslında kendisi ince ruhlu, zarafete ve dostluğa, asalete önem veren tüm o zalim ve kurnaz kral kisvesi altında zaman zaman rahatsızlık duyan biridir.

    ecbert keyif ve sanat insanıdır. güzel ve zeki kadınlardan hoşlanır. sadece seks yapmak degildir onun istediği zekâya âşıktır o, zekâya ve asalete.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap