11 entry daha
  • yol kenarlarında bulunan bariyerlerin sadece motorculara değil, bisikletçilere ve arabalara da verdiği zararların azaltılmasını sağlıycak sürüyle çalışma yapılıyor. lakin bizim gibi ülkelerde durum "oraya bariyer yerine ne koyarsan koy o hızla çarptığında bir şekilde seni öldürür" den daha öte bir fikir olmadığından pek sallayan yok. o yüzden biz bu süper bilgiyi anında gördüğümüzde başka ülkelerde yapılan uğraşların hiç birini yapmaya da gerek duymuyoruz. muhteşemiz maşallah.

    çelik halatların çarpma anında kendini bırakmasını sağlıycak porje düşünen var:
    https://www.towardszero.vic.gov.au/…ese-cutter-myth

    normal metal bariyerlere plastik destek eklemek de mümkün:
    http://www.barriersystemsinc.com/…motorcycle-safety

    metal yerine sertleştirilmiş polyester kullanmayı düşünenler de var:
    http://www.motorcyclenews.com/…endly-crash-barrier/

    bu örnekler ve daha da bulacağınız örnekler belki de kesin çözüm değil ve tabiki bunların bazıları ürün pazarlama amacıyla yapılmış ama varlığı yıllardır bilinen sorunlara adamlar çözüm üretmeye çalışıyor. ne yaparsan yap ölürsün gibi kestirip atmıyorlar. en azından bir şeyler yapıyorlar.

    motorcu arkadaşa rahmet dilerim. ailesine de bol sabır dilerim. hızlı gittiği kesin, kazanın sebebi kendi de olabilir, yolda bir sorun da olabilir, motosikletten kaynaklı da olabilir. artık sorun ne olursa olsun, olan bizim sürücü arkadaşa olmuştur. ölüm sebebi de motordan düşmek değil, yıllardır çeşitli mecralarda dillendirilen giyotin bariyerlerdir. yazık tabi. hele bu konulara çözüm getirmek mümkünken hiç bir şey yapılmıyor olması daha da yazık.
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap