• dunya tarihindeki en buyuk algi operasyonlarindan biridir bu buyuk israil ya da vadedilmis topraklar olayi. buyuk israil derken, tarihte kurulmus olan israil kralligindan bahsediyorum. bazen bu tip yalanlar o kadar soylenir ki dusunmeden kabul edilir.

    kime sorarsaniz cevap hazirdir, kafadaki resim sudur (kestirme olarak entry sonundaki gercek haritalara bakip karsilastirin):
    israil (ya da yahudiler) var ya, irak, suriye, turkiye'nin guneydogusundan olusan vadedilmis topraklara konmaya calisiyor. cunku eskiden devletleri varmis, bu bolgeyi yahudiler yonetmis. adamlar tarihteki kralliklarini canlandirmak icin ugrasiyor.

    surasi dogru: bugunki fanatik/asiri dinci yahudilerden olusan israil, irak-suriye-turkiye uzerinde planlar yapiyor. ama bunun tarihi dayanagi yok.

    surasi algi operasyonu: tarihte kurulus olan, hz. suleyman, davut vb. nin krallik yaptigi israil kralligi hicbir zaman bugunku israil devletinden daha buyuk bir alanda hukum surmedi.

    tarihi belgeler, arkeolojik kalintilara gore, tarihteki israil kralligi,
    mo 1000 ile mo 500 yillari arasinda var olmustur.
    hukum surdugu alan bugunku israil ile neredeyse aynidir.
    o devirde, asurlular, misirlilar binlerce yil suren imparatorluklardi ve hukum surdukleri alan israil'den kat be kat fazla idi.

    kisaca, tarihi bilgilere gore israil ufak bir sehir devleti idi. binlerce yil yasamis impratorluklar yanind 500 sene gibi kisa omurlu bir sehir devleti. buyuk israil vb.. ise adamlarin kurduklari hayalden baskasi degildi.

    surada haritasi var gormeniz icin (internette, israil kralliginin haritasini -misir/mezopotomya/anadoluyu iceren bir harita- bulmak da bayagi bir zordur, aslinda ne kadar kucuk bir devlet oldugunu insanlarin gormemesi icin)

    kicimin buyuk israili- sari ile isaretli alan

    bu da tarihteki israil kralliginin en genis sinirlarinin bugunku durumla karsilastirmasi

    kicimin buyuk israili 2
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap