93 entry daha
  • kadınlar üstüne müthiş tespitler içeren film:
    özellikle aşk, ayrılık vs acısı çekenlere önerilir. zeki karakteri hiç bir kadına bağlanmaz, üzülmez veya bir beklenti içine girmez. zaten filmin adı da bekleme odasıdır.

    --- spoiler ---

    örneğin bir sahnede:
    -eski sevgilisi aratır ve intihar ettiğini söyletir:
    zeki demirkubuz'un cevabı çok manidardır:
    "ben neden aradınız ki?" *
    böyle bir laf koyma olabilir mi? offf her seferinde içimin yağları eriyor.

    -sonraki sahnede kendi asistanı olan kadın karakter, sevgilisinden ayrılır ve zeki abiye sığınır. abi tabii ki onu kanatları altına alır. tam telefonun geldiği gün "yatabiliyorsam yatarım" düşüncesi ile kızla yatar, bir nevi kendi intikamını alır (eski sevgilisine karşı) sahne de buna uygun şekilde bir anda atlar.

    -sabah olduğunda asistan kadın evdeki kedinin kaçtığını söyler, zeki abinin laf sokması müthiştir. "orospuluk iflah olmaz, zaten kendi yamandı orospu" der. burada hem yanında sevgilisinden ayrılıp hemen kendisiyle yatan kadına hem de kendisini aldatan eski sevgilisine lafı koyar.

    -ilerleyen sahnelerde ise zeki abi için sevgilisini aldatan kadın eski sevgilisine döneceğini ve ona yamanacağına söyler. sonra zeki abiyi kıskanmıyor diye suçlar filan, bir ton shit test, bıdıdıdı bıdıdı, ad hominem yapar, sorumluluğu almaz, küfür eder, üste çıkmaya çalışır. zeki abi önce sakince "durup dururken niye söylüyorsun bunları şimdi?" der ve kızınca da yine lafı koyar: "bekleneni yapmadın diye ödül mü istiyorsun şimdi?" kadın: "ya siz ne kadar zalim bir insansınız ya?" offff böyle bir laf sokma olabilir mi? aynı filmini çekmek istedikleri suç ve ceza gibi. zeki abi ne yaptı? savunma yapmadı, iddiaları çürütmeye çalışmadı. vurdu geçti.
    ... ve ardından zeki abi hemen başka kadına transit geçiş yapar.
    --- spoiler ---

    filmde kadınlar harici de bir çok mesaj var fakat işleyişte tek zararlı çıkmayan, kendini koruyan kişi: "zeki demirkubuzdur."

    kesinlikle beni hep iyi hissettirmiş bir film olmuştur ve olacaktır. bazı kadınların güçsüzlüğü, 2 yüzlülüğü ve erkeğin bu durumda yapması gerekenler üstüne bence bir anıttır. noktayı koyalım: "orospuluk iflah olmaz."
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap