5 entry daha
  • cahil turnusolu versus.

    1) venezuela sosyalistler iktidara gelmeden önce de bir muz cumhuriyeti idi ve hep sorunluydu. chavez dar gelirli kesimin desteği ile iktidar oldu. petrol fiyatlarının yüksek olduğu bir döneme denk geldi ve sosyopolitik açıdan başarılı denebilecek bir yönetim sergiledi. yerine geçen maduro ise her konuda başarısız.

    2) norveç hiçbir zaman liberal olmadı. son yetmiş yıldır komşusu isveç gibi sosyal demokrat bir anlayışla yönetiliyor. keynesyen hatta devletçi bir ekonomi anlayışı var. hala ukalalık yapıp norveç liberaldir diyen olacaksa vergi oranlarına bir baksın.

    3) sosyalistlerin iktidarda olması ile bir ülkenin sosyalist olması aynı şey değildir. sosyalizmde özel mülkiyet olmaz, venezuela'da özel mülkiyet hala var.

    edit: beklenen ukalalık gecikmedi. ben norveç sosyalist demedim, sosyal demokrat dedim. ilgili politikacının açıklaması daha çok her devlet müdahelesini sosyalizm olarak algılayan amerikan kamuoyuna verilmiş bir mesajdır. ayrıca yine sosyal demokrat olmakla birlikte finlandiya +iskandinav ülkeleri arasında keynesyenizmi en düşük dozda uygulayan ülke danimarka'dır zaten.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap