8 entry daha
  • minibüs mü yapacaklar yoksa araba mı diye derin düşüncelere iten 5 şirket.

    edit : buradaki yorumların bir çoğunu okudum.

    ben direk araba yapacağım diye bu piyasaya çıkmak gerçekten zor bir iş. bu saatten sonra eğer ki ben araba üreteceğim diye yola çıkıyorsanız amacınız elektrikli araba olmak zorunda. niye derseniz , bir çok ülkenin 2030'lardan sonra benzinli ve dizel araçları ülkeye sokmayacakları haberlerini google'dan aratıp bulabilirsiniz.

    örnek alınabilecek bir firma olarak rimac firmasını verebilirim. hırvatistan menşeili bir firma. son yaptıkları araçla bugatti veyron'a nal toplattılar. eyvallah tabiiki öyle bir araç beklemiyoruz. günümüz şartlarında şehir içi kullanabileceğimiz pratik elektrikli araçlarla bile başlansa büyük başarılar elde edilebilir.

    bir de farklı bir açıdan bakalım. bu sene bitti. 2 senede aracın minimum ar-gesi vs. diye düşünelim. oldu 2020. o da minimum süre. 2030'dan sonra zaten bir çok ülke elektrik araç harici ülkeye yeni araç sokmayacak. ne olursa olsun buna türkiye'de mutlaka uyacaktır. nedeni ise ülkelere benzinli ve dizel araç sokamayacak firmalar bu tür araçların üretimine son vereceğinden en sonunda türkiye'de bu kurala uymak zorunda kalıp elektrikli araçlar çoğalacaktır. yani bugünü düşünerek araç üretmemeliyiz eğer bu işe gireceksek. en az 15 sene sonrasını düşünerek işe başlamalıyız.

    ben aracımı değiştirmeyi düşünürken vazgeçtim ve hibrit araçların gelişmesini izlemeye başladım. 2 sene daha beklemeyi düşünüyorum o nedenle yeni araba almak için. toyota dizel araç üretimini tamamen bırakıyor. toyota dediğimiz dünyanın en büyük firmalarından biri değil mi ? tamamen hibrit ve elektrikli araçlara yönelecekler. günümüz şartlarını takip ediyorlar çünkü.

    her ne kadar hatalı bir davranış olduğunu düşünsem de araba üretiminin , bu saatten sonra yapabileceğimiz bir şey yok. hayırlısı olsun bakalım.
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap