4 entry daha
  • ne istediğini bilmeyip, bilmediği şeyi bulmaya çalışırken hayli iş değişikliği yapmam sebebiyle bu konuda tecrübeli biri olarak tuşlara dokunayım.

    en önemli şey hedef koymaktır. hedef nasıl koyarsınız? ne istediğinizi belirlersiniz. sonra da istediniz şeyi gerçekleştirmek için, her gün istediğinizle şeyle ilgili bir şeyler yaparsınız.

    burada asıl zor olan. ne istediğini bilmek. ne istediğini biliyorsan iyi ve bir şeyi gerçekten istersen, yaparsın.

    bir işi parası yüzünden istemeyin. sırf parası için bir işi yapmak, sizi mutlu etmez. oysa insanlar sevdiği işi yaparken faydalı ve evrene katkısı olduğunu hisseder. bu doğru ve gerçek.

    sırf parası için bir işi yapmak sizi başarıya götürmez. ancak sevdiğiniz işi, severek yapacağınız için başarılı olursunuz.

    gerçekten istediğiniz bir şey varsa, hedefiniz vardır demektir. sonraki adım ise nasıl yapacağını bilmektir. bilmiyorsanız sorun değil. araştırmaya devam edin. ta ki sonuca ulaşana dek. nasıl yapacağınızı da öğrendiğinizde geriye sadece yapmak kalır.

    peki gerçekten ne istediğinizi hala bilmiyorsanız?

    well.

    gerçek manada ne istediğinizi bilmemek gerçek bir sorundur. burada daha derinlere inmemiz gerekir. muhakeme yapmalı ve kişi kendisini karşısına oturtup kendisiyle konuşmalı.

    ilk önceliğin hayallerin olsun. hayallerini tekrar tekrar hayal et. yapmak istediklerini belirle. durma not et. ardından yapmak istediklerin için yapman gerekenleri belirle. geriye sadece yapmak kalır.

    yap.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap