11 entry daha
  • artık engellemek diyince insanların ilk aklına gelen sosyal medya araçları üstünden yapılan iletişime mani olma durumu geliyor. internet, haliyle soysal medya kullanıyorsanız eğer her şekilde erişilir olma durumunuz var. silmeyi anlıyorum da engellemeyi şu şartlarda pek anlamıyorum. sosyal medyanın bu konuda dört başı mamur bir yaptırımı yok, şu teknolojik şartlarda zaten bunun mümkünü de yok. sözlüğün engelleme butonu hakkında yapılan yorumlara bakıyorum da, komik geliyor. bir şeyi gözünüzün önünden kaldırmaktan öte bir hedef edinemezsiniz zaten. iletişim kurma, yanıt verme, okuma, ne bileyim şahsen insanın kendinin bu konuda her türlü opsiyonu var.

    bir ara telefonumdan numara engelliyordum. bir şekilde her engelleme düşmüyor, engellenen çağrılar, mesajlar görebileceğim bir yere kaydoluyor, hadi orayı kotardım diyelim, öyle ulaşamayan başka bir şekilde ulaşma yolu buluyor vs.

    black mirror’un, white christmas isimli bölümünde bir ceza verme yöntemi olarak tasvir ediliyordu. spoiler vermeyim de şimdi orada dev bir teknoloji ve dehşet bir izole etme yöntemi var. ancak o şartlarda anlamlı olabilecek bir şey. şu halde normal vatandaşlar olarak istendiği sürece, bir şekilde erişilebilecek durumdayız. anahtar paspasın altında yazıp paranoyalardan paranoyalara koşmanın, berner konvansiyonu filan giymenin… kullanma o zaman, en kolayı.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap