1 entry daha
  • milli eğitim bakanı tarafından yalanlar ve çarpıtmalar eşliğinde açıklanmaya başlanmıştır.
    sanki her mahallede her okul türünden varmış gibi türkiye gerçeklerinin yine gözardı edildiği görülüyor.

    mayıs ayında açıklayacakları proje okullarına ve fen liseleri için isteyen öğrenciler illerde yapılacak merkezi sınava girecekmiş. öğrencilerin yarısı yine bu sınava girmek isteyecektir. sınavın kaldırılmasındaki birinci argüman çocukların sınava hazırlanmasıydı ve bunun stres oluşturduğuydu. bu okullarda okumak isteyen öğrenciler zaten yine bu sınava hazırlanıp stres yapacaklardır. diğer öğrencilerin zaten teog umrunda değildi, onlar için de değişen bir şey olmayacak.

    geri kalan öğrenciler velileriyle birlikte evlerine en yakın 5 okulu tercih edip yerleştirilecekmiş. bu yerleştirmenin neye göre yapılacağı henüz açıklanmadı. muhtemelen not ortalamasına göre.

    edit: değişen bir şey yok arkadaşlar dağılın. teogda ders ders olmak üzere yılda iki kez sınav yapılıyordu. bunda da yıl sonunda tek sınav yapılacak. geri kalanlar da diğer okullara not ortalamasına göre yerleştirilecek. zaten türkiye şartlarında sınav yapmaktan başka seçenek olmadığı bu işin içinde olan herkes tarafından biliniyor.

    bir gecede cumhurbaşkanının aklına esip söylediği cümle yüzünden çocukları iki aydır belirsizlikte bıraktılar. sonuçta tükürdüklerini yalamak zorunda kaldılar.

    edit 2 : bazı arkadaşlar aşağılarda fen liselerinin yanına taşınılacağını falan yazıp cahilce eleştiriyor. fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, bazı imam hatip liseleri ve bazı köklü anadolu lisesi merkezi sınavla alan liseler grubunda olacak. ancak diğer okullar için illaki adres sahtekarlığı söz konusu olacaktır.
440 entry daha
hesabın var mı? giriş yap