1 entry daha
  • henüz kategorilere göre film tahmini yapmak için çok erken, ancak aday gösterilecek filmleri tahmin ederek başlayabiliriz ki şimdiden izleyelim, oscar törenini izlerken bir fanatik dayı edasıyla ağzımızdan popcorn saçarak desteklediğimiz filmlere tezahürat edebilelim.

    bu sene aday gösterilecek filmler için tahminlerim:
    - dunkirk: bu senenin 2. dünya savaşı kontenjanı filmi. 100 milyon dolar bütçesi var, üstelik yönetmeni christopher nolan. banko aday.
    - get out: her ne kadar korku/gerilim türü olsa da, sadece 4.5 milyon dolarcık bütçesiyle kendinden çok konuşturdu. ayrıca ırkçılık temasını işleyen ilk korku filmlerinden. kazanması zor ama aday olmasını bekliyorum.
    - the big sick: yine düşük bütçeli (5 milyon dolar) bi film. pakistanlı bi komedyen*le university of chicago'da okuyan amerikalı bi kızın aşkını anlatıyo, yönetmen michael showalter. politik anlamda "hot topic" olan bi konuyu işledikleri için bu arkadaşlar da aday olur. üstelik gerçek hikayeden esinlenmiş, akademinin gerçek hikayelere zaafı var.
    - wonder woman: süper kahraman filmlerinin oscar'a aday olması pek sık gerçekleşmese de hiç olmayan iş de değil. bu filmden hiç hiç haz etmesem de film çıktığından beri feminizmle özdeşleştiği için aday olabilir diye düşünüyorum. yönetmen patty jenkins, bütçe 149 milyon dolar.
    - logan: bunun aday olması daha da düşük ihtimal, ama bu da benim gönlümden geçen aday. "süper kahraman filmi öyle olmaz, böyle olur" dalında aday gösterilmesini rica ediyorum. yönetmen james mangold, bütçe 97 milyon dolar.
    - baby driver: bu film absürtlüğü ve kült film aurasıyla kesinkes aday diyorum, (şu ana kadar izlediğim filmler arasında) best picture'ı almasını en çok istediğim film bu sanırım. yönetmeni shaun of the dead filminin de yönetmeni olan edgar wright, bütçesi 34 milyon dolar. bu filmle ilgili ayrıca şöyle derlenmiş bir easter egg entry'm mevcut, buyrun: (bkz: #70846764)
    - the shape of water: bu filmi henüz izlemedim (daha çıkmadı) ama en heyecanla beklediğim film bu. filmin yönetmeni pan's labyrinth'in de yönetmeni olan guillermo del toro. yayınlanan fragmadan gördüğüm kadarıyla bu filmde de tam olarak pan's labyrint'de hastası olduğumuz karanlık tonlama ve büyülü dünyanın karışımı var. heyecanıma hakim olamıyorum.
    - the beguiled: bu filmi sadece yıldızlar geçidi kadrosu için muhtemel adaylar arasına koydum. yoksa bu filmi izlemek tam bir eziyetti, yapım aşamasında emeği geçen herkesi allah bildiği gibi yapsın. yönetmen sofia coppola, bütçe 10 milyon dolar, oyuncular nicole kidman, colin farrell, kristen dunst, elle fanning diye gidiyo. yemin ediyorum güzelim kadroya yazık olmuş.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap