30264 entry daha
  • adriano ve gökhan gönül sahada iken ve pek tabi oyun zekamızı ve pozitif enerjimizi aşağı çeken caner erkin sahada yokken beşiktaşımız tamamen fabrika ayarlarına dönüyor.

    bunu farketmemiz biraz zaman aldı fakat problem talisca falan değil, direkman pas istasyonu olamayan, oyun kuramayan beklermiş meğerse.

    beşiktaş 5 yıldır asla takım boyu bu kadar uzun futbol oynamamıştı.

    caner yeteneksiz kötü bir futbolcu değil fakat asla ana planımız olmaması gereken bir futbolcu. sürekli bindirme yapan, sürekli topu isteyen enerjik bir yapısı var. fakat aldığı her topta sonuca yönelik asist düşünen ve takımı uzamaya zorlayan bir şekilde oynuyor, başka bir futbol oynamaya müsait değil zaten. zira zeki bir futbolcu değil. defansif açıdan zayıf, pas opsiyonu kısa pasta babel ve tosic'ten ibaret. hele bir de taç çizgisine paralel havadan babel'e attığı paslar var. ayrıca ayarım o paslara.

    adriano sahada olduğunda caner'e kıyasla her şey çok daha kolay oluyor. evvela adam sadece solak değil, sağ ayağını da iyi kullandığı için daha fazla pas opsiyonu yaratabiliyor kendisine. yanındaki box to box ile üçgen kurabiliyor. zaten büyük tecrübe, çok zeki, çok soğuk kanlı, sorumluluk sahibi, iyi savunmacı.

    öbür bekimiz gökhan gönül de adriano kadar olmasa da büyük tecrübe. fizik olarak yetersiz olsa da bu ligi çok iyi bilen bir adam. gökhan olmadığında zaten alternatifler dışında seçeneğimiz yok. o nedenle çok önemli.

    bu iki bek sahada ve sağlıklı olduğu müddetçe beşiktaş'ın sırtı yere gelmez.

    beşiktaş'ın futbolunda bekler çok çok önemli. özellikle sol bek ekstra önemli. çünkü ana hücum şablonu sol kanada oyunu yığmak, açılan enine boşlukta quaresma'yı topla buluşturmak üstüne kurulu. rakibin simetrisini bozup sola çekmek için de oraya ekstradan pas oyununa yatkın bir beke ihtiyaç duyuyorsunuz. caner bu isim değil.

    ne oluyor? adriano/ozi(tolgay)/babel üçgeni kuruyor, al ver al ver sürekli deniyor bu üçlü. yanlarına tosic de ekleniyor zaman zaman, atiba destek boşa gelen pas istasyonu. top atiba'ya gelince reset çekiliyor sete demektir.

    rakip solda çoğalmazsa babel'in adam eksiltmesi ve driplingleri ile cezayı kesmeyi deniyoruz. yok rakip kendi sağına bizim solumuza doğru çoğalırsa quaresma boşa çıkıyor 60 metre ilerde. herkes o 60 metrelik diagonal pası düzgün atamaz ama oğuzhan veya tolgay için çok normalleşti bu durum. sonrası quaresma'nın keseceği ortaya kalıyor. ileride talisca da ekstra 3 kule ile kafaya çıkıyoruz, büyük sıkıntı rakip için.

    işte bütün bunlarda puzzle'ın bir parçası da adriano. üstelik defansif oyunumuzun da önemli bir parçası.
25948 entry daha
hesabın var mı? giriş yap